Leerdam Sport niet langs Kerkwijk

kerkwijk • Leerdam Sport slaagde er niet in te winnen van Kerkwijk en ziet de nacompetitie steeds verder uit zicht verdwijnen. "Als we vandaag winnen, ga je toch met een ander gevoel naar de wedstrijd tegen Brakel", zei trainer Yoni Sahertian. De Leerdammers kwamen in Kerkwijk drie keer op voorsprong, maar gaven die voorsprong telkens weg. Joshua Cohen scoorde van elf meter de 0-1. Na de gelijkmaker zette Tim Verdier zijn ploeg op 1-2. Vlak voor rust viel uit een strafschop de 2-2. "Voor hands, terwijl Efrath Malawauw de bal gewoon kopte. Daar voelden we ons bestolen", zei Sahertian.
Ook na rust nam Leerdam Sport de leiding. Via een doelpunt van opnieuw Cohen werd het 2-3, maar direct daarop maakte de thuisploeg voor de laatste keer gelijk.

Beesd geeft voorsprong weg

beesd • Beesd was tegen titelkandidaat Maliskamp op weg naar een stunt. In de laatste tien minuten gaf de ploeg van Dick Wammes echter een 3-1 voorsprong weg en ging alsnog de boot in: 3-4. Het overkwam Beesd dit seizoen tegen SCR al eens eerder. "We hebben ruim een uur prima gevoetbald, maar staan met lege handen. Het laatste kwartier waren we het wel even kwijt. Zeker na de 3-2", zag Wammes. Beesd kwam voor rust op 2-0 dankzij doelpunten van Nick van Gameren en Rens Bronk. In blessuretijd maakte Maliskamp de 2-1. Kort na rust had Beesd de marge van twee treffers weer te pakken, toen Jarno van de Water de 3-1 maakte.
Na de 3-2 - een kleine tien minuten voor tijd - ging Maliskamp echter nog 'erop en erover': 3-4.

D.S.S. in actie

leerdam • Nadat gymvereniging D.S.S. uit Leerdam twee weken geleden haar onderlinge wedstrijden hield, stond zaterdag voor de recreanten de jaarlijkse vriendschappelijke wedstrijd op de agenda. De wedstrijd werd gehouden in Asperen en georganiseerd door ONA Kedichem. D.S.S. was met slechts 14 turnsters vertegenwoordigd. In de eerste ronde turnden Dianne, Karlijn en Jill in de jongste groep. Dianne zette op evenwichtsbalk de hoogste score van het deelnemersveld neer en Karlijn deed dit met haar langemat oefening. Uiteindelijk werd Dianne eerste, Karlijn tweede en Jill vijfde. Tegelijkertijd turnden Elize en Evy hun wedstrijd. Elize werd tweede en Evy achtste. In de tweede ronde kwamen Noémi, Danisha, Ninthe, Lisa, Gerliene en Renske in actie. Noémi behaalde de hoogste score op sprong, Renske op balk en Lisa op de langemat. Noémi werd eerste, Renske tweede en Lisa derde. In de laatste ronde waren de junioren aan de beurt. Sterre, Marleen en Vera begonnen op de evenwichtsbalk waar Vera een heel stabiele oefening liet zien met een koprol tot hurkzit. Ondanks enkele balansverstoringen bleven Marleen en Sterre op de evenwichtsbalk. Daarna gingen zij naar het onderdeel langemat waar zij als enige juniorturnsters een oefening op muziek lieten zien. Bij het onderdeel sprong werd een handstandoverslag gesprongen, waarbij de scores elkaar niet veel ontliepen. Ook op het laatste onderdeel - brug ongelijk - turnden zij alle drie een stabiele oefening. Doordat er drie afmeldingen waren in deze groep, werd er slechts een medaille uitgereikt. Die werd veroverd door Vera. Voorafgaand aan de prijsuitreiking werd Sterre door het aanwezige publiek toegezongen, omdat zij jarig was. Voor alle deelnemers was er een medaille en een diploma.