Advies informateur Bram van Oijk

utrecht • Informateur Bram van Ojik adviseert Provinciale Staten van Utrecht om een mogelijke coalitie tussen GroenLinks, CDA, D66, PvdA en ChristenUnie verder te verkennen. Volgens Van Ojik staan deze vijf partijen inhoudelijk het dichtst bij elkaar. Van Ojik komt tot deze conclusie na het uitvoeren van een brede verkenning de afgelopen weken onder alle politieke partijen die in Provinciale Staten zijn vertegenwoordigd. Hierbij heeft de informateur, op initiatief van GroenLinks, gekeken naar verschillende mogelijkheden voor het vormen van een nieuwe coalitie na de verkiezingen.


Golfen met een beperking

west betuwe • Welzijn West Betuwe biedt in samenwerking met Team Sociaal op vrijdag 17 mei 10:00 tot 12:00 uur een golfclinic voor mensen met een lichamelijke of mentale beperking en hun partner aan. De golfclinic wordt gefaciliteerd door Batouwe Minder Validen Golf uit Tiel, deze stichting zet zich in voor golfers met een beperking. De clinic vindt plaats bij golfbaan De Batouwe in Tiel en de kosten bedragen 15 euro. Tijdens de clinic krijgen deelnemers een uur durende clinic van een golfprofessional. Hierin leren ze hoe het mogelijk is om te kunnen golfen met een beperking. Ook voor mensen in een rolstoel is het mogelijk om deel te nemen. Daarnaast is het een leuke kennismaking met de golfsport. De clinic richt zich vooral op mensen met een beperking, maar ook voor partners is het mogelijk om een balletje te slaan. Voor meer informatie en aanmelden kunnen belangstellenden contact opnemen met Stijn Brokx via 06-23322831 of sbrokx@welzijnwestbetuwe.nl.

q www.welzijnwestbetuwe.nl/golf


Opbrengst Woord en Daad-concert

geldermalsen • Het concert dat Woord en Daad vrijdag organiseert in Geldermalsen heeft 5.700 euro opgeleverd. Dit bedrag wordt door de Europese Unie ook nog verdubbeld, zodat er 11.400 euro kan worden besteed aan het project Agri Job in Benin, Afrika.