Jeugd Actief viert jubileum met musical

leerdam • Jeugd Actief bestaat dit jaar 70 jaar en viert dit met de musical 'Kinderhart', waarin 24 kinderen van verschillende basisscholen in Leerdam een rol spelen. De voorstelling wordt sinds dinsdag opgevoerd in de sporthal van Laco, bijna duizend Leerdamse basisschoolkinderen zullen 'Kinderhart' uiteindelijk zien. Op donderdagavond 11 april wordt de serie afgesloten met een voorstelling voor ouders en sponsors.

Stichting Jeugd Actief is een vrijwilligersorganisatie in Leerdam die allerlei activiteiten organiseert voor kinderen van de basisschool. Bij elke lustrum van Timmerdorp Leerdam, één van haar vaste activiteiten, wordt er iets extra's georganiseerd. Bij de 25ste editie is er een boekje uitgegeven en ter gelegenheid van het 30ste Timmerdorp in 2017 is er gestart met de organisatie van een groots opgezette musical voor alle scholen in Leerdam. En toeval of niet: deze musical wordt opgevoerd in het jaar dat Jeugd Actief 70 jaar bestaat. Monique Sentjens verzorgt de regie en heeft de artistieke leiding, Anniecke van Delft begeleidt de zang en Nikky's Dance leerde de kinderen de dansen uit te voeren. In de sporthal van Laco hebben de vrijwilligers van Jeugd Actief samen met een aantal ouders een decor gebouwd van maar liefst 32 meter breed. Het decor bevat een klaslokaal, twee kantoren en zelfs een laboratorium.


Audities

'Kinderhart' werd ook al in 1999 opgevoerd, toen om te vieren dat stichting Jeugdzorg - de voorloper van Jeugd Actief - 50 jaar bestond. De musical werd speciaal voor de stichting geschreven en is dus uniek. 'Kinderhart' gaat over een klas die een dagje gaat kijken in een snoepjesfabriek. Er blijkt van alles mis te gaan in die fabriek, ze komen terecht in een spannend avontuur. Komen de kinderen hier veilig vandaan?De auditierondes voor 'Kinderhart' waren al in augustus en september vorig jaar. Uiteindelijk wisten 24 kinderen een rol te bemachtigen. Zij zijn al vanaf september wekelijks aan het repeteren voor het optreden. Dankzij de gastvrijheid van De Joost konden de repetities in een mooie ruimte worden georganiseerd.