• Grote vreugde bij SG De Linge/PCG na de gewonnen wedstrijd.
• Grote vreugde bij SG De Linge/PCG na de gewonnen wedstrijd. Foto: Aangeleverd

Waterpolodames SG De Linge/PCG kampioen

leerdam • De waterpolodames van SG De Linge/PCG zijn zaterdag in een bomvol Berenschot in Leerdam kampioen geworden na een 8-5 overwinning tegen d'Elft. Het team promoveert naar de 1e klasse.

Het werd een spannende middag. Bij winst was het Leerdamse team zeker van het kampioenschap. Bij een gelijkspel had men het volgende week nog in eigen hand, bij verlies waren de kansen zo goed als verkeken, omdat d'Elft de enige tegenstander was waar de dames van hadden verloren.

De Leerdamse dames vlogen echter uit de startblokken. Na twee missers zorgde Floor Groenenveld na 2,5 minuut voor de openingstreffer en even later tikte ze via een snelle uitbraak ook de 2-1 aan. Kimberley de Pater schoot de 3-1 in de kruising.

Gedisciplineerd

De dames speelden gedisciplineerd en werkten goed samen. Het uitzinnige publiek zag mooie uitbraken. De tegenstander wist hier niet op te anticiperen. Floor Groenenveld wist opnieuw het doel te treffen 4-1. Kimberley de Pater zorgde met een prachtig afstandsschot van ongeveer 13 meter afstand voor een riante 5-1 voorsprong.

De 2e periode begon al snel met een uitsluiting aan de Leerdams/Gorinchemse zijde. De dames uit d'Elft kregen meer grip op het eigen spel, waarmee ze de thuisploeg steeds meer onder druk zetten. Het samenspel bij SG De Linge/PSC verliep even een stuk minder vloeiend. Er volgden aan beide zijden nog twee uitsluitingen. De overtalsituaties leidden niet tot goals. d'Elft kwam in deze periode wel terug tot 5-4.

Uitsluiting

De derde periode begon weer met een uitsluiting, gevolgd door een uitsluiting aan d'Elftse zijde. Het tempo in de wedstrijd lag in deze fase van de wedstrijd hoog. Door stevig verdedigend werk van beide ploegen en goed keeperswerk van Tosca Kortleve van de thuisploeg bleef de stand lange tijd hetzelfde. De teams waren aan elkaar gewaagd en gunden elkaar geen enkele kans. Met nog 45 seconden op de klok wist Merel van der Veen het verschil weer naar twee doelpunten te tillen. De tribune in Leerdam ontplofte bijna.

Alles of niets

In de vierde periode was het alles op niets. d'Elft kwam terug tot 6-5. Met nog 1 minuut en 10 seconde op de klok zorgde Antonique de Joode voor 7-5. Even later kwam Iris Schepers vrij voor de keepster en maakte er 8-5 van. Een strafworp voor d'Elft werd door Tosca Kortleve gestopt.

Doelpuntenmaaksters: Floor Groenenveld - 3, Kimberley de Pater - 2, Merel van der Veen, Antoinique de Joode, Iris Schepers - allen 1.