ASH en Kerkwijk in balans

hellouw • ASH en Kerkwijk staan op de ranglijst heel dicht bij elkaar en dat bleek in de onderlinge ontmoeting ook. Met 1-1 bleef de wedstrijd in balans. "We hadden zeker in de slotfase kansen om te winnen, maar dat was niet verdiend geweest. Dit gelijkspel was wel de verhouding", vond trainer Ron Laros. Na een voor ASH moeizame openingsfase kwam de ploeg beter in de wedstrijd en maakte Marijn Hak de 1-0. Na rust kwam Kerkwijk verdiend langszij en mocht ASH later nog blij zijn dat de bal niet op de stip ging.


Rhelico haalt uit

rumpt • Ongekende weelde voor Rhelico. De ploeg won met liefst 6-0 van hekkensluiter RKVSC. "Trainers hebben altijd wel wat te zeuren. We hadden de dubbele cijfers moeten halen vandaag", vond Olav van Rijkom. "Maar ik ben dik tevreden. Het is voor ons heel mooi een keer zo ruim te winnen." In het eerste kwartier had Rhelico het nog lastig, maar halverwege stond er dankzij Martijn van Blitterswijk (2x) en een eigen doelpunt een geruststellende 3-0 voorsprong op het scorebord. "Toch werden we nog wat zenuwachtig na rust, maar toen de schroom er eenmaal helemaal af was, hebben we nog heel veel kansen gekregen", zag Van Rijkom. Jan Bassa, Kylian Heemskerk en Olof Schiltmans vonden het net.


Herovina geeft 2-0 voorsprong weg

zuilichem • Herovina leek tegen Zuilichem op weg naar een overwinning, maar gaf in de slotfase een 2-0 voorsprong weg. "We waren zeventig minuten lang de betere ploeg, maar moeten vaker scoren. Dan was de wedstrijd gespeeld geweest", was het oordeel van trainer Glenn Calor. Maarten Lievaart drukte de verhoudingen voor rust uit in de score. Hij nam de twee treffers voor zijn rekening. Het bleek voor Herovina niet genoeg. Twintig minuten voor tijd viel de 1-2. Kort voor het laatste fluitsignaal maakte Zuilichem ook nog gelijk.


SVS'65 hard onderuit

lexmond • Na de twee ruime zeges op hekkensluiter RKVSC ging SVS'65 bij Lekvogels hard onderuit: 5-0. "We brachten vandaag te weinig", vond trainer José van de Ven. "We zijn ook niet compleet genoeg. Als we dat wel zijn, kunnen we leuk meedoen. Nu hadden we het lastig." Lekvogels ging al vroeg met 2-0 aan de leiding en ook de derde Lexmondse kans was raak. "Tussendoor hebben we ook wel kansjes gekregen, maar we hadden vandaag te weinig gif in de duels en voor het doel", besloot Van de Ven.


Ruim verlies Beesd ondanks drie goals

kerkdriel • Beesd maakte op bezoek bij DSC drie goals, maar verloor toch met ruime cijfers: 6-3. "Dat we drie keer scoren is goed, maar we verdedigden te gemakzuchtig. DSC heeft aan een halve kans genoeg", zei trainer Dick Wammes. Beesd maakte nog wel de 2-0 achterstand ongedaan via Sander Bouw en Kevin Spronk, maar ging wel met een 3-2 achterstand rusten. In de tweede helft liep koploper DSC uit naar 6-2, voordat invaller Rens Bronk nog een goaltje meepikte. "Ik ben wel blij dat we zijn blijven voetballen toen we eenmaal kansloos waren. DSC gaf bij hun achterin die ruimte ook wel", aldus Wammes.