• René van Soelen maakte twee goals.
• René van Soelen maakte twee goals. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Beslissing tegen GJS pas in laatste wedstrijdkwart

Kostbare 3-0 winst voor WNC

waardenburg • Lang zag het helemaal niet naar ruime WNC-winst uit want na een saaie doelpuntloze eerste helft kreeg GJS na de rust eerst de beste kansen. Een doelpunt van WNC-topscorer Willem-Paul van der Heijden deed GJS knakken. Door twee goals van René van Soelen liep WNC nog simpel tot 3-0 uit.

De toeschouwers bleven in Waardenburg lang van doelpunten verstoken. Pas in het laatste wedstrijdkwart viel de beslissing ten gunste van de thuisclub. WNC-trainer Cor Prein was natuurlijk blij met de moeizame maar dure winst: "Voor rust speelde GJS erg compact en was ons eigen tempo te laag. Het balbezit leverde te weinig doelgevaar op. Na de pauze kreeg GJS door een betere start zelfs enkele aardige kansen. Toen was het een meer open wedstrijd. Onze 1-0 was vanmiddag het keerpunt. Daarna werd het snel 2-0 en kregen we nog heel veel kansen. Ons spel was vandaag misschien niet zo best maar het gaat in dit stadium vooral om de drie punten en die zijn gelukkig wel binnen."

GJS-trainer Cees Lagendijk zag zijn equipe weer eens een kans missen om onderin de achterstand op Geinoord te verkleinen: "Na rust kregen we zeker drie reële kansen. Als we scoren, wordt het een heel andere wedstrijd. Onze inzet was prima maar na de 1-0 van WNC ebde het geloof ineens weg. Natuurlijk is dit wedstrijdverloop niet alleen maar pech. Het is ook een gebrek aan kwaliteit. Als nieuwe technisch directeur zeg ik dat GJS beter naar de tweede klasse kan gaan. Maar als huidige trainer wil ik natuurlijk niet degraderen." WNC had voor rust veel balbezit maar erg gevaarlijk werd de thuisclub zelden. Alleen na een corner van Joël Sanaky kreeg WNC een serieuze kopkans maar de bal ging over. GJS zelf presteerde offensief bijna helemaal niks. Dus was 0-0 de enige logische ruststand na een magere eerste helft. Vijf minuten na de thee raakte GJS-speler Nordin el Hassani zwaar geblesseerd na een ongelukkig duel met WNC-libero Michael Soepnel, die de strijd wel kon voortzetten. Joost Haggenberg kwam het elftal van GJS completeren.

Tussen de 58e en 67e minuut kreeg GJS ineens vier reële kansen op een voorsprong. Eerst schoot Ben Vissers op aangeven van Sereno Latuhihin zuiver maar te zacht in. Ook een kopbal van Sjors Hendriks na een corner van Joost Haggenberg was niet hard genoeg om WNC-doelman Arjen Kaasjager te passeren. Een mooie kopbal van spits Louis Damen werd door keeper Kaasjager keurig over zijn doel getikt. De WNC-goalie hield zijn dolende ploeg toen overeind. Na een schot van Quincy Bartens kreeg Sereno Latuhihin misschien nog wel de beste Gorkumse kans, maar hij miste halfweg de tweede helft finaal. Zo'n pijnlijk gebrek aan stootkracht kwam GJS uiteindelijk duur te staan.

Bij een mooie rush op links van Aimen Seqqal voor WNC wilde Sjors Hendriks in de 72e minuut in zijn eigen strafschopgebied geen overtreding maken. Zo kon WNC-topscorer Van der Heijden vervolgens van dichtbij de voorzet van Aimen Seqqal simpel intikken: 1-0. Dat was al zijn veertiende competitiegoal. GJS was prompt geheel van slag. Julien Dorrepaal kon bij een riante kans voor WNC-invaller Luuk Uitman op de doellijn nog een snelle tweede treffer van WNC voorkomen, maar in de 75e minuut werd het toch al 2-0. Bijna redde Dorrepaal weer in de doelmond maar scheidsrechter Sjaak de Wild constateerde zelf attent dat René van Soelen na een voorzet van Luuk Uitman de bal al over de doellijn had gewerkt: 2-0.

De rest van het duel bleek een formaliteit. Binnen slechts zes minuten kreeg WNC vier opgelegde kansen, maar Van der Heijden, Seqqal, Uitman en nogmaals Van der Heijden sprongen wel erg slordig of onbesuisd met de mooie mogelijkheden om. Aan het begin van drie minuten extra tijd viel de bijna onvermijdelijke 3-0 toch nog. Op aangeven van Luuk Uitman was René van Soelen met zijn tweede doelpunt de beheerste afmaker met een laag schot: 3-0. WNC blijft zo in de eerste klasse op de tiende plaats vijf punten boven de streep maar ook in de laatste vijf wedstrijden zullen nog diverse punten nodig zijn om veilig te komen.