Wijjij koppelt werkzoekenden aan bedrijven

regio • Deze maand gaat Wijjij live, een nieuw online platform in de gemeenten Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden om mensen en werk aan elkaar te koppelen.

Bij het nieuwe platform Wijjij staat de mens centraal met zijn of haar talenten, vaardigheden en passie. Zo komen volgens de initiatienemers verrassende matches tot stand tussen kandidaten en werk. In een groot opgezette campagne 'Word wie je écht bent', wordt Wijjij deze maand in de regio geïntroduceerd. Wijjij is een initiatief van het Regionaal Werkbedrijf, het samenwerkingsverband tussen Avres, UWV, FNV, CNV en VNO NCW-West.

Wijjij (spreek uit als wij-jij) heeft een digitaal platform ingericht waar iedereen die op zoek is naar werk een eigen profiel kan aanmaken, ook voor wie al een baan heeft. Op deze profielpagina in Wijjij.nl is ruimte om een cv te delen. Er zijn bovendien twee persoonlijkheidstesten die de deelnemers nieuwe inzichten over zichzelf kunnen opleveren. Iedere inschrijver kan zichzelf matchen met vacatures. Inschrijven op het platform is gratis. Deelnemers bepalen zelf of zij hun profiel willen delen in de zogenaamde talentpool op de website en zo vindbaar zijn voor werkgevers in de regio.

Oebele Bruinsma, senior projectleider bij Avres, vertelt: "Het doel is dat iedereen werk vindt dat écht bij je past. Opvallend is dat veel mensen zich niet bewust zijn van hun eigen talenten of niet weten dat er vraag is naar deze vaardigheden. Dat ontdekken ze wanneer zij hun profiel hebben aangemaakt en vacatures krijgen. Elke deelnemer krijgt met deze eigen, veelzijdige profielpagina een tool om zich te presenteren."

Als mensen vastlopen op het platform, kunnen zij de hulp inschakelen van het webcareteam, dat klaarstaat om te helpen bij het aanmaken van hun profiel. "Wij zijn ervan overtuigd dat betere matches tussen mens en werk bijdraagt aan een gelukkig leven. Wanneer iemand werk doet dat echt past, leidt dat tot plezier in het werk, langduriger arbeidscontracten en automatisch ook tot gemotiveerde medewerkers. Het mes snijdt uiteindelijk aan twee kanten", aldus Bruinsma.


q www.wijjij.nl