• Morris van den Brink viert met MVV'58 het succes.
• Morris van den Brink viert met MVV'58 het succes. Foto: Jeroen de Bruin

MVV'58 periodekampioen na nipte 1-2 overwinning bij ASH

hellouw • MVV'58 behaalde in Hellouw tegen ASH met 1-2 moeizaam de winst die nodig was voor de tweede periodetitel. Na de Hellouwse openingsgoal van Folkert van der Werf maakte Remco Knoop nog voor de pauze gelijk. Een doelpunt van Morris van den Brink pal na rust bleek voor MVV'58 na veel spanning net genoeg voor de periodeprijs.

MVV'58-trainer Robin Berendsen haalde opgelucht adem: "Het was een slechte wedstrijd. De spanning en emoties speelden ons te veel parten. Hopelijk is de druk er nu een beetje af. Ik ben blij dat de nacompetitie in elk geval binnen is." Bij ASH nam Tobi Bambacht de honneurs waar voor trainer Ron Laros, die vanwege het naderende levenseinde van zijn vader wel aanwezig was, maar niet in functie. De reactie van Tobi Bambacht op het resultaat: "Een zure nederlaag. Er was veel inzet en een punt was niet onverdiend geweest. Ik vond de vrije trap waaruit het 1-1 werd onterecht en bij de 1-2 stond Tjeerd van de Heuvel helaas niet op te letten. Toch kwam ASH nog dichtbij een gelijkspel, vooral bij die mooie kopkans voor Danny Bijl. Bovendien moest ik onze beste aanvaller Marijn Hak na zijn gele kaart wel uit zelfbescherming wisselen."

Sensationeel

Halfweg de emotionele eerste helft nam ASH de leiding. Keeper Rick van Ginkel liet een knal van Danny Bijl los en Folkert van der Werf profiteerde: 1-0. De gelijkmaker van MVV'58 viel in de 34e minuut na een omstreden vrije trap. Morris van den Brink trof van ver de binnenkant van de paal en Remco Knoop werkte de bal over de doellijn: 1-1. De tweede helft begon sensationeel. Binnen anderhalve minuut stond MVV'58 al met 1-2 voor. Remco Knoop mocht na een voorzet van Tijn Wilpstra vrij inkoppen. ASH-keeper Arjan Klip redde eerst nog, maar Morris van den Brink benutte de rebound: 1-2. Twee minuten later had MVV'58 de zege al veilig moeten stellen, maar uit een voorzet van Remco Knoop kopte Jacco de Leeuw net over. Nu kreeg ASH in de 56e minuut tegen het defensief kwetsbare MVV'58 een prima kans op de gelijkmaker. De voorzet van Marijn Hak was op maat, maar Danny Bijl kopte net naast. Even later trof Folkert van der Werf voor ASH het zijnet.

Spannend

Zo bleef het spannend, want MVV'58 bleek niet bij machte om de klus definitief te klaren. In de slotfase moest MVV'58 alert blijven om de winst, perse nodig voor de periodetitel, vast te houden. ASH-invaller Emil van Wageningen kreeg nog de beste kans en wilde de bal tussen de benen van keeper Rick van Ginkel door spelen, maar dat had de Meterense doelman in de smiezen. In de slotfase kwam MVV'58 tegen een uitgeblust ASH niet meer in de problemen.