•  Dimitri Versluis en Jan Willen van Hoogenhuizen maken meer minuten dan gepland.
• Dimitri Versluis en Jan Willen van Hoogenhuizen maken meer minuten dan gepland. Foto: Jeroen de Bruin

Geplaagd SVS'65 moet dit seizoen puzzelen

'Het pakte iets anders uit'

spijk • Op social media kwamen dit seizoen regelmatig berichten voorbij, waarin SVS'65 keepers opriep in Spijk te komen spelen. De vierdeklasser kampt met een keepersprobleem. Eerste doelman Raymon Kaarsemaker is met een hernia lange tijd uit de roulatie. Bodhi Hekman brak eerder dit seizoen zijn been en is dus ook niet beschikbaar. Robin Kaarsemaker, het broertje van Raymon en doelman van het tweede elftal, blijft vanwege promotiekansen bij zijn eigen team. En dus moet SVS'65 een beroep doen op oude rot Dimitri Versluis en Jan Willem van Hoogenhuizen.

Versluis kan er wel om lachen. Toen de talentvolle Björn in 't Veld afgelopen zomer naar Unitas zaterdag vertrok, werd hij benaderd om zijn handschoenen weer op te pakken en met het eerste elftal als reservekeeper mee te gaan. "Ik dacht: 'Lekker op de bank zitten, dat kan ik nog wel.' Het pakte iets anders uit, haha." In de eerste seizoenshelft moest Versluis al aan de bak toen Kaarsemaker twee keer uit het veld werd gestuurd. Sinds de winterstop begint Versluis veelal in de basis. Erg zenuwachtig wordt hij er niet van. De inmiddels 36-jarige Versluis was de doelman bij 'het beste Spijk ooit' dat promoveerde naar de 3e klasse in een seizoen waarin Willem Looijen, het stiefbroertje van Versluis, meer dan vijftig doelpunten maakte. "Als er over dat team gepraat wordt, gaat het inderdaad vaak over Willem", zegt Versluis. "Maar we hadden sowieso een goed en leuk team toen, met jongens als Ben Beijen, Kees Sleeuwenhoek, Ruben Scheurwater en zo kan ik nog wel even doorgaan."

In het jaar in de derde klasse haakte Versluis na onenigheid met trainer Teus Jakobs af. Inmiddels is Versluis een paar jaartjes ouder en ook niet honderd procent fit. "Ik heb last van golfellebogen. Ik kan wel spelen, maar als het even kan, maak ik niet de negentig minuten vol." In de afgelopen twee weken liet de stand het toe en maakte ook Van Hoogenhuizen zijn minuten, normaal actief in het derde elftal. "Ik keep al vanaf de D-pupillen bij Spijk, dus dat is best leuk. Wel druk, want ik moet nu ook nog met Onder-23 mee. Daarnaast doe ik de HBO-opleiding Automotive Engineer en een cursus Russisch. Ik zit ook nog graag in de sportschool, dus het is wel even plannen af en toe", zegt Van Hoogenhuizen.

Niet alleen onder de lat kampt SVS'65 dit seizoen met problemen. De ploeg heeft regelmatig een waslijst aan afwezigen en dus vallen de resultaten wat tegen. De afgelopen twee wedstrijden tegen hekkensluiter RKVSC werden weliswaar ruim gewonnen, maar de elfde plaats op de ranglijst is niet waar de ploeg vooraf op gehoopt had. En dus gaat de blik automatisch al wat richting komend jaar. Raymon Kaarsemaker zal dit seizoen sowieso niet meer in actie komen. "Ik ben nu aan het revalideren. Dat gaat hartstikke goed, ik ga wel snel vooruit. Maar het lijkt me verstandiger om geen risico te nemen. Dit seizoen spelen we toch niet echt ergens om, dus dan kan ik beter volgend seizoen helemaal fit beginnen." En als het over volgend seizoen gaat, valt al snel wéér de naam van Willem Looijen. De goalgetter keert dan, eindelijk, terug 'op Spijk'. "Dat werd wel tijd, ja", lacht Versluis. "Nee hoor, ik heb altijd tegen Willem gezegd dat hij zo lang mogelijk op hoog niveau moest blijven spelen. Dat hij nu terug komt, is natuurlijk wel mooi. Dat geeft wel een boost aan de club en het team. Willem is echt een kind van de club. Zijn zoontje voetbalt hier nu in de mini's en daar is Willem trainer. En hij is ook nog sponsor. De verwachtingen zijn heel hoog en hij zal heus zijn doelpunten wel gaan maken. Maar het is afwachten hoe het gaat lopen. In de 4e klasse is het toch anders voetballen." Van Hoogenhuizen weet ook dat er geen wonderen verwacht moeten worden. "We hebben een leuk groepje, maar voordat we aan promoveren kunnen denken, moeten er echt wel wat meer spelers bijkomen en dat gebeurt hier niet snel." Kaarsemaker heeft er alvast veel zin in. "De terugkeer van Willem is goed voor het vertrouwen en we kunnen ook wel wat sturing gebruiken. Dit jaar valt het vaak net verkeerd en we hopen dat dat volgend seizoen juist wel goed gaat. Dan kan het best een mooi jaar worden."

Maarten van Hoogevest