Tessa Kemkes wint goud bij voorwedstrijd

zijderveld • Tessa Kemkes van SVZ uit Zijderveld heeft zaterdag tijdens de tweede voorwedstrijd in Amersfoort de gouden medaille gewonnen bij de senioren 6e divisie.

Ze turnde een uitstekende wedstrijd en liet de concurrentie met bijna twee punten achter zich. Ook Tanja Sterk turnde een prima wedstrijd, zonder fouten, ze kreeg de zilveren medaille omgehangen. Het was een lange wedstrijddag die al vroeg begon voor jeugdturnsters 5e divisie Noëlle den Braber en Tanja Sterk. Noëlle maakte helaas een val bij de sprong, maar verder turnde ze een sterke wedstrijd. Ze werd op balk zelfs eerste. Uiteindelijk behaalde ze een elfde plaats. Tanja turnde een heel goede wedstrijd zonder fouten, waardoor ze tweede werd. Beide dames doen mee aan de finale op 11 mei.

Er kwamen bij de 6e divisie drie senioren in actie. Tessa Kemkes turnde een sterke wedstrijd op alle toestellen en werd met afstand eerste. Julliët de Wildt werd vijfde, Mendy van Dijk tiende. Waarschijnlijk hebben Tessa en Julliët zich hiermee geplaatst voor de finale. Helaas zijn de zussen Jannette en Aline Brouwer - na vele jaren geturnd te hebben bij SVZ – inmiddels gestopt. Bij de 4e divisie pupillen 2 D1 kwamen Jasmijn van Weverwijk en Lotte Maaijen te kort voor plaatsing voor de finale. Jasmijn blokkeerde bij de eerste sprong, waardoor ze op achterstand kwam. Haar verdere wedstrijd verliep heel goed, met een eerste plaats op balk en een derde plaats op vloer. Lotte turnde een stabiele wedstrijd, maar komt nog moeilijke elementen te kort. Beide dames kunnen zich gaan concentreren op nieuwe elementen voor het nieuwe seizoen.

De voorwedstrijden zijn geweest, op korte termijn wordt duidelijk hoeveel turnsters van SVZ zich hebben geplaatst voor de finales.