VVD bezorgd over dubbele adressen

vijfheerenlanden • De fractie van de VVD in de gemeente Vijfheerenlanden is bezorgd over de onduidelijke situatie rond sommige huisadressen in de gemeente.

"Door de herindeling zijn er nu bijvoorbeeld drie woningen met het adres Diefdijk 5. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen, onder meer bij de inzet van hulpdiensten", stelt VVD-raadslid André van der Leest. Vandaar dat hij de kwestie heeft voorgelegd aan het college.

Probleem

"Door de vorming van de gemeente Vijfheerenlanden is er op een aantal plaatsen een probleem ontstaan met de weg- en huisnummeraanduidingen. Zo bestaat er momenteel binnen de gemeente Vijfheerenlanden een Diefdijk Everdingen, een Diefdijk Zijderveld, een Diefdijk Schoonrewoerd en een Diefdijk Leerdam. In drie plaatsen is er momenteel een aanduiding 'Diefdijk 5'. Ook de nummering van de Kerkweg in Schoonrewoerd en Leerdam is erg onduidelijk", schrijft Van der Leest in een brief aan B&W.

Hulpdiensten

"Er heerst veel onduidelijkheid en dat is voor post- en pakketbestellers, maar zeker ook voor hulpdiensten als ambulance, politie en brandweer erg verwarrend."

"Daarbij komt dat door het overgaan van de hulpdiensten van de provincie Zuid-Holland naar de provincie Utrecht het zeer de vraag is of de medewerkers van de hulpdiensten bekend zijn met de lokale situaties", aldus Van der Leest die wil weten of het college op de hoogte is van deze problemen en wat B&W aan dit probleem denken te gaan doen.

Ook vraagt hij of de betreffende hulpdiensten zijn geïnformeerd over dit probleem en of men weet hoe men in geval van nood moet handelen. Bovendien wil Van der Leest weten of bewoners en bedrijven betrokken worden bij het zoeken naar een oplossing.