SC Everstein moet in de spiegel kijken

andel • Tegen middenmoter Sparta '30 ging SC Everstein voor de tweede week op rij onderuit: 3-0. De gasten hadden de nederlaag volledig aan zichzelf te danken.

"Het is niet zo dat we de weg kwijt zijn", meldde trainer Wim het Lam. "Maar als spelers hun taken slecht uitvoeren, afspraken niet nakomen en vaak uit hun positie lopen, wordt de tegenstander in het zadel geholpen." De malaise begon in de twintigste minuut. Luuk van de Harst kreeg direct rood na een lichte overtreding op een doorgebroken speler; de toegekende strafschop werd goed ingeschoten: 1-0. Ondanks de numerieke minderheid hadden de bezoekers het beste van het spel. Sander Bergshoeff miste twee dotten van kansen en kreeg het vlak voor rust voor elkaar een strafschop te missen. In de tweede helft was aanvankelijk weinig aan te merken op de inzet van SC Everstein. Een aantal oproepkrachten uit het tweede elftal kreeg na een kwartier te kampen met conditionele problemen. Rond de twintigste minuut bouwde Sparta '30 de voorsprong met een prachtig doelpunt uit naar 2-0.

Bij de gasten gingen de kopjes hangen. In een fase dat ze niet bij de les waren, beging Victor Snoek een zware overtreding op een Andelse speler waardoor ook hij voortijdig moest gaan douchen. Dat het in de slotfase ook nog 3-0 werd, lag in de lijn der verwachting. "SC Everstein is vandaag stom bezig geweest", brieste Het Lam.