• Doelpuntenmaker Carlo van Santen in duel om de bal.
• Doelpuntenmaker Carlo van Santen in duel om de bal. Foto: Jeroen de Bruin

Asperen verlaat laatste plaats na winst in degradatiekraker

asperen • In de wedstrijd tussen Asperen en SSC'55 was duidelijk wat er op het spel stond. Met vijftien punten stonden beide ploegen onderaan in de 3e klasse D. Goed voetbal viel er niet te verwachten en dat kwam er ook niet. Asperen pakte wel de drie punten dankzij een opnieuw klinkende overwinning. SSC'55 bleek onmachtig: 3-0.

"Het was vandaag een slechte wedstrijd", beaamde Asperen-trainer Jaap van Hattem. "Wel met veel strijd en passie. Het was echt degradatievoetbal." Dankzij het goede resultaat kon Van Hattem er niet direct mee zitten. "We winnen voor de tweede keer op rij, dat is dit seizoen nog niet gebeurd. En we houden ook weer de nul. Het gat naar de veilige plekken is groot, maar als we zo onze punten blijven pakken, is het niet onmogelijk om de aansluiting weer te vinden."

Vorige week won Asperen nog verrassend ruim met 5-0 van NEO'25. Op het veld was niet echt te zien dat dit een nieuwe voorraad vertrouwen had opgeleverd. De openingsfase van de thuisploeg was wat weifelend, maar op momenten dat het ertoe deed, was Asperen een stuk scherper dan de gasten. Na een kwartier stuurde Maikel Groenenberg een diepe bal op Gerard Breider. Breider worstelde zich eerst knap langs zijn tegenstander om hem daarna ook nog uit te kappen. Daarbij werd Breider onderuit gehaald en de bal ging terecht op de stip. De toegekende strafschop werd zonder twijfel benut door Tareq Ibrahim.

SSC'55 zorgde uit corners met enkele kopkansen voor gevaar, maar echt moeilijk kreeg doelman Dennis Rooijackers het niet. Emanuel Nsita kon vrij inkoppen, maar bleek daar niet direct talent voor te hebben en kopte ver naast. Rob van Kuyk mikte al iets beter, maar wel recht op Rooijackers af, waardoor de keeper de bal simpel kon vangen. Halverwege de eerste helft kwam Asperen zelfs op 2-0. Enigszins curieus, omdat doelpuntenmaker Carlo van Santen buitenspel stond toen hij de bal kreeg. De vlag van de grensrechter bleef echter omlaag en dus werd de 2-0 gewoon genoteerd.

Na rust probeerden de gasten het wel, maar de overtuiging ontbrak. Alleen bij een door iedereen gemiste vrije trap moest Rooijackers zijn klasse tonen. Een vrije trap van invaller Kevin Knippels werd door de eveneens ingevallen Erwin van de Hoven gemist. De bal was op weg naar de hoek, maar Rooijackers kon er nog net zijn hand tegen krijgen.

Echt controle over de wedstrijd kreeg Asperen echter ook niet. "We hadden wat te weinig rust in ons spel. Soms wilden we het te veel voetballend oplossen, waardoor je jezelf in de problemen brengt", zei Van Hattem. Het slotakkoord was echter wel voor zijn ploeg. Invaller Hussein Dia was sneller en sterker dan zijn tegenstander en schoof beheerst raak: 3-0.