Donkere wolken boven Vuren

eethen • Vurens strijd om handhaving in de 3e klasse D wordt er met de week lastiger op. Bij GDC ging de ploeg met 3-0 onderuit. "Ik kan wel weer roepen dat het onnodig was, maar dat is iedere week zo. GDC was vandaag gewoon een stuk volwassener dan wij", zei trainer Ron Vlot. "We hebben een jonge groep en dat brengt hoge pieken en diepe dalen met zich mee." Vuren leek op voorsprong te komen toen Lorenzo Kooiman een grote kans kreeg. De GDC-keeper redde echter en in de tegenaanval viel juist de 1-0. "En bij de 2-0 staan we gewoon weer te slapen", baalde Vlot. Na rust was Vuren gevaarlijker en leek de 2-1 in de lucht te hangen, maar echt grote kansen kregen de gasten ook weer niet. GDC maakte zelfs nog de 3-0.


ASH verliest in bijzonder duel

noordeloos • ASH had uit tegen Noordeloos in de eerste helft de kansen om op voorsprong te komen. Dat lukte niet en de thuisploeg had na rust aan één doelpunt genoeg. De ploeg uit Hellouw kreeg in Noordeloos een aantal aardige kansen om de score te openen. Marijn Hak, Folkert van der Werf en Maarten van der Meijden misten die mogelijkheden. "Na rust was het een stuk minder van onze kant", vond trainer Ron Laros. "De tegentreffer was wat ongelukkig, maar we konden daarna ook geen potten meer breken."

Voor Laros zelf was het vanwege trieste omstandigheden een bijzondere wedstrijd. "Mijn vader gaat na een lang ziekbed overlijden", vertelt Laros. "Hij heeft mij als speler en ook in mijn tijd als trainer overal gevolgd. Van Heukelum tot Gameren en van Sprang-Capelle tot Wijk en Aalburg. Toen ik trainer bij Zuilichem werd moest hij afhaken. Bij ASH kon hij nooit komen kijken. Maar ik moest hem altijd bellen om de wedstrijd door te nemen. Ik wist dat dit vandaag de laatste keer zou zijn. Hij was na deze nederlaag nuchter en zei: 'Volgende keer beter, jongen'."


Leerdam Sport kan niet aanhaken

groot-ammers • Op bezoek bij Groot-Ammers slaagde Leerdam Sport er niet in aan te haken bij de kopgroep in de 4e klasse D. Met tien man ging de ploeg van Yoni Sahertian onderuit: 5-2. De thuisploeg kwam op Gelkenes al snel op een 2-0 voorsprong. "We liepen meteen achter de feiten aan", zei Sahertian. De Leerdammers kwamen via een eigen doelpunt terug tot 2-1, maar na de 3-1 en rood voor Mark Steenbeek leek de wedstrijd gespeeld. "Maar toen gingen we juist goed spelen. Joshua Cohen scoorde de 3-2 en we kregen zelfs kansen op de gelijkmaker", zag Sahertian. Die 3-3 viel echter niet en in de slotfase liep Groot-Ammers uit.


Futloos Beesd onderuit

beesd • Na een reeks van vier overwinningen ging Beesd tegen Teisterbanders met 2-3 onderuit. "We zaten in een goede flow, maar het was vandaag futloos en inspiratieloos. Gewoon slecht", was de heldere analyse van trainer Dick Wammes. "Gezien de uitslag lijkt het of het spannend was, maar dat is schijn. We hebben gewoon terecht verloren." Na de 0-1 ruststand liepen de gasten uit naar 0-3. "En toen gingen we eigenlijk pas voetballen", zag Wammes. Via Stefan van den Bosch en Jarno van de Water kwam Beesd nog dichtbij, maar het leverde niets op.