WNC onderuit bij koploper

woerden • WNC ging met 2-0 onderuit bij koploper Sportlust'46. Trainer Cor Prein kon daar wel mee leven. "We hebben lang zicht gehad op een puntje, maar zij hebben een betere ploeg. Daar kun je van verliezen."

De thuisploeg was in de openingsfase duidelijk de betere ploeg en WNC mocht blij zijn dat het halverwege slechts 1-0 stond. "Wij kregen vlak voor rust ook twee grote kansen, maar zij hadden al eerder de 2-0 kunnen maken", zei Prein. Al na zeven minuten viel de 1-0 en daarna hield doelman Arjen Kaasjager knap zijn doel schoon. Na rust speelde WNC heel aardig, maar echt grote kansen kreeg het niet meer. Vlak voor tijd profiteerde Sportlust'46 van de steeds groter wordende ruimtes en maakte de beslissende 2-0. "Wij krijgen belangrijke weken met thuiswedstrijden tegen VVGZ en GJS", aldus Prein.


Heukelum haalt alles uit de kast

aalst • Heukelum pakte op bezoek bij Roda Boys een punt, maar het moest daarvoor wel alles uit de kast halen. "Voor ons is dit een mooi resultaat", zei trainer Marco Verbeek. "Roda Boys zit misschien wel in een mindere fase, maar ze hebben nog steeds kwaliteit."

De thuisploeg was dan ook de bovenliggende partij in Aalst. Voor rust kreeg Heukelum weinig grip op de buitenspelers en kwam Roda Boys verdiend op voorsprong. "Na rust ging het beter en vochten we ons terug in de wedstrijd", aldus Verbeek. Na een kwartier maakte Tim Schwebke de gelijkmaker. Hij rondde knap af na een fraaie aanval via Benjamin Meijdam en Ferry Meijdam.
"En toen begon voor ons het klokkijken", gaf Verbeek toe. "We hebben de grenzen opgezocht en soms ook overschreden. Niet sportief, maar de scheidsrechter bepaalt waar de grens ligt." Vlak voor tijd leek Roda Boys alsnog de winst de pakken, maar doelman Youssef Chouay redde het punt voor Heukelum.