• Brennan Bieri maakte voor LRC de schitterende 4-0
• Brennan Bieri maakte voor LRC de schitterende 4-0 Foto: Jeroen de Bruin

LRC wint van GJS en neemt afstand van de onderste plaatsen

Belangrijke driepunter voor LRC

leerdam • LRC deed uitstekende zaken op de ranglijst in de 1e klasse C. Waar de concurrentie punten liet liggen, wonnen de Leerdammers in het begin van de avond de derby tegen GJS: 4-2.

Dat LRC een goede slag kon slaan, had trainer Rob Hilbers vooraf niet gebruikt om zijn ploeg te motiveren. "Ik heb het voor een wedstrijd nooit over de concurrentie. We moeten ons op ons eigen spel concentreren. Dat is al moeilijk genoeg." Dat bleek voor rust ook wel. LRC kreeg weliswaar een aantal prima kansen om op voorsprong te komen, maar de wedstrijd was vooral erg rommelig. Doelman Thijs Janssen kende overigens niet direct grote problemen, maar enkele hachelijke situaties hadden voor LRC ook zomaar anders kunnen aflopen. De kansen voor de Leerdammers waren echter een stuk groter. GJS-doelman Raymon den Haan hield zijn ploeg lang op de been. De kopbal van Bart Barendregt na een minuut of vijf kwam nog recht op hem af. Halverwege de eerste helft had de ervaren keeper echter wel een prachtige redding in huis op een inzet van Arwin van Soest. Toen ook Joery van Iperen in het zijnet schoot, leek de wedstrijd met 0-0 de rust in te gaan. In de allerlaatste minuut van de eerste helft viel toch nog de 1-0. Na uitstekend voorbereidend werk van Barendregt hoefde Brennan Bieri de bal alleen nog maar te raken.

LRC miste tegen GJS een aantal basisspelers. Rogier Gerritsen was geschorst, Rick van Loo haakte ziek af en Bauke Bakker kampt met knieproblemen. "Maar ik had nog niets te klagen met wat we wel hadden staan, dus die afwezigen zeggen niet zo veel", zei Hilbers. "Een jonge jongen als Owyn van Vuren kreeg nu als rechtsback de kans en hij heeft het heel goed gedaan." Met die opsteker maakte de thuisploeg halverwege de tweede helft snel het verschil. Eerst schoot Ricardo Papilaja van afstand de 2-0 binnen. Omdat zijn schot aangeraakt werd, was Den Haan kansloos. Een minuut later viel al de 3-0. De sterk spelende Tom Maddison trok de bal voor. Bij de tweede paal schoot Barendregt raak. De overduidelijk mooiste treffer van de middag moest toen nog komen. Tien minuten voor tijd kwam een afgeslagen hoekschop bij Maikel van de Water terecht. Zijn voorzet was op maat voor de vrijstaande Bieri, die met een prachtige omhaal de 4-0 binnen knalde. "Ik heb dit al heel vaak geoefend, maar het gaat ook heel vaak mis", lachte Bieri na afloop. "De voorzet was perfect en ik raakte de bal vol op mijn wreef. Hij ging er lekker in."

Prima wedstrijd

Bieri kwam voor de winterstop weinig aan spelen toe, maar speelde tegen GJS net als een week eerder tegen Heerjansdam een prima wedstrijd. In die eerste seizoenshelft besloot hij dat het beter was komend seizoen in Heukelum te gaan spelen. Met de twee goede wedstrijden en twee doelpunten op zak, zijn de emoties wel wat veranderd. "Maar ik denk dat het toch goed is om een andere uitdaging aan te gaan. Heukelum speelt weliswaar op een niveau lager, maar ik ken daar veel jongens van het zaalvoetbal bij FC Kawin. Als het niet bevalt, kan ik daarna altijd nog een andere keuze maken." Ook Hilbers ziet dat Bieri twee prima wedstrijden achter de rug heeft. "Er wordt al snel gezegd dat ik als trainer het niet in hem zie zitten, maar dat is echt niet zo. Die jongen kan prima voetballen. Maar ik verwacht wel iets van spelers. En dan maak je soms andere keuzes. De laatste twee wedstrijden heeft Brennan het goed gedaan. Hij komt uit een moeilijke situatie en dan is het voor hem mooi dat hij nu nog een rol heeft bij ons."

Na die 4-0 sloop er bij LRC wat gemakzucht in de ploeg. GJS kwam via twee treffers van Nordin el Hassani nog terug tot 4-2, maar echt spannend werd het niet meer. Hilbers baalde van die slotfase. "We hebben nog te vaak dat we uit positie gaan lopen. Dan wordt het hectisch en raak je het overzicht kwijt. Dat mag niet gebeuren. Daar hameren we ook veel op, maar het blijkt moeilijk om dat op het veld ook vol te houden. Het was vandaag geen sprankelende wedstrijd en tegen een hard werkend en va banque spelend GJS kun je het moeilijk hebben. Gelukkig hebben we wel gewoon gewonnen."

Maarten van Hoogevest