Zes boetes wegen snelheid

vuren • Op de Graaf Reinaldweg bij Vuren hebben zaterdag zes automobilisten een boete gekregen omdat ze te hard reden. Op de Waaldijk schreef de politie één bekeuring uit. De controle werd gehouden naar aanleiding van klachten van bewoners over snelheidsovertreders. De hoogst gemeten snelheid op de provinciale Graaf Reinaldweg was 106 kilometer per uur. Op de Waaldijk reed iemand 42 terwijl de maximumsnelheid daar 30 kilometer per uur is.


Groep 8-ers helpen bij herdenking

leerdam • Leerlingen van groep 8 van De Sterrenkijker uit Leerdam helpen dit jaar bij de voorbereidingen voor de dodenherdenking. Zij kregen maandag al een gastles van burgemeester Jan Pieter Pieter, die met hen praatte over vrijheid en herdenken. Wethouder Tirtsa Kamstra gaat maandag 1 april met de leerlingen van de school naar de Stationsweg om het monument en het plantsoen er omheen schoon te maken. De leerlingen helpen tijdens de dodenherdenking op zaterdag 4 mei bij het oplaten van de duiven, het aansteken van de Fioolefakkel en ze leggen een krans bij het monument. Vervolgens dragen zij de fakkel over aan leerlingen van groep 7 van de Julianaschool. In Leerdam is het al jaren een gewoonte dat de jeugd actief betrokken wordt bij de dodenherdenking in de kern. Leerlingen vanuit het basisonderwijs helpen op diverse manieren mee en leerlingen van de middelbare school dragen gedichten voor.


Mishandeling met doodsbedreiging

vuren • De verdachte van de mishandeling die donderdagavond op de parkeerplaats tegenover de kerk De Morgenster in Vuren zou hebben plaatsgevonden, heeft zich vrijdag gemeld bij de politie. De aanleiding van de ruzie - die donderdag rond 21:15 uur - plaatsvond, was een verkeersconflict, laat de politie weten op Facebook. De verdachte zou zijn slachtoffer tijdens de mishandeling ook met de dood hebben bedreigd. De politie heeft vrijdagochtend een aangifte opgenomen en getuigen gehoord. Getuigen die nog niet de politie hebben gesproken, kunnen zich melden via 0900-8844.