Uitstel riolerings- en bestratingsproject

west betuwe • Gemeente West Betuwe heeft besloten het riolerings- en bestratingsproject voor de Kapelstraat in Ophemert even op de lange baan te schuiven. De gemeente wil eerst nader onderzoek doen, omdat een soortgelijk project in de aangrenzende Weverstraat eerder ter plaatse voor behoorlijk wat overlast en ergernis bij aanwonenden heeft gezorgd. Reden genoeg voor het huidige gemeentebestuur om nog eens kritisch naar het ontwerp en de projectrisico's voor de Kapelstraat te kijken. Herhaling van de Weverstraat wil de gemeente voorkomen. Centraal staat de vraag of het ontwerp robuust genoeg is om bij hevige regenval het water te kunnen verwerken. Daarbij is het goed ook nog eens te kijken naar mogelijkheid regenwater bovengronds af te voeren. Dat laatste zou mogelijk de periode van uitvoering kunnen bekoren en de waterafvoer via het riool robuuster maken. Op dit moment lopen er dus verschillende onderzoeken. Het gemeentebestuur verwacht de aanwonenden later dit voorjaar tijdens een inloopavond over de uitkomsten daarvan te kunnen informeren. Tegelijkertijd wil zij dan met hen het gesprek aangaan over een nieuw of aangepast ontwerp en de periode van uitvoering. Dit alles betekent dat de aannemer dus niet al in april – zoals eerder aangekondigd - in deze straat aan de slag gaat.


Enquête nieuwe burgemeester

west betuwe • Om inwoners mee te laten denken over de nieuwe burgemeester voor West Betuwe, heeft de gemeente een enquête opgesteld. Aan de hand van drie vragen kunnen mensen aangeven wat ze belangrijk vinden in de profielschets voor de nieuwe burgemeester van de gemeente West Betuwe. De nieuwe burgemeester van West Betuwe moet natuurlijk een beetje bij de gemeente en haar inwoners passen, daarom stelt de gemeenteraad eerst een profielschets op. Deze beschrijft welke eigenschappen en kwaliteiten de nieuwe burgemeester moet beschikken. Door middel van de enquête mogen inwoners deze keer ook een beetje meedenken. De link naar de enquête is op de website van gemeente West Betuwe te vinden. De profielschets wordt op donderdag 25 april door de raad vastgesteld.

q www.westbetuwe.nl/nieuwsoverzicht


Parkeeronderzoek van de baan

vijfheerenlanden • De raad van Vijfheerenlanden is vorige week akkoord gegaan met de plannen voor het Stadspark Leerdam. De raad stelde hiervoor 334.000 euro beschikbaar.

Een motie van VHL Lokaal om te onderzoeken of de strook grond langs de Stationsweg – die nu al eigendom is van de gemeente - ingericht kan worden als parkeerplaats, wat de kosten hiervan zijn en hoeveel parkeerplaatsen dit oplevert, kreeg onvoldoende steun. Teus Meijdam van VHL Lokaal benadrukte dat op die manier de parkeerdruk in het Leerdamse centrum kan worden verlicht. "Er is daar afgelopen najaar al naar gekeken. De gegevens zijn beschikbaar, we zijn er alleen niet aan toegekomen om er een raadsvoorstel van te maken", zei Meijdam. Wethouder Zevenhuizen beloofde het parkeren in Leerdam later onder de loep te nemen.

Meijdam betreurt het dat er niet nu al actie is ondernomen. "De parkeerproblemen zijn urgent: Leerdam slibt dicht. We willen 20% meer toeristen naar de stad halen, waar moeten die straks parkeren. Alles zit nu al vol."