Verkoopactie paaseitjes

schoonrewoerd • Ouderenkontakt Schoonrewoerd verkoopt van maandag 1 tot en met vrijdag 12 april huis-aan-huis chocoladepaaseitjes. De opbrengst van de actie komt ten goede aan activiteiten die voor de ouderen in het dorp worden georganiseerd.


Nieuwe dominee voor Pauluskerk

leerdam • De hervormde wijkgemeente West van de protestantse gemeente in Leerdam heeft een nieuwe predikant: dominee H. Markus, hij komt uit Putten. Markus volgt J.A.W. Verhoeven op. De intrededienst in de Pauluskerk heeft al plaatsgevonden.


Afscheidsavond
De Wegwijzer

heukelum • Christelijke basisschool De Wegwijzer in Heukelum neemt vrijdag 29 maart alvast afscheid van haar oude pand aan het Leijenburgplein. De school verhuist binnenkort naar de nieuwe brede school, maar wil mensen ook de kans geven om van het oude schoolgebouw afscheid te nemen. Immers: De Wegwijzer gaf 44 jaar onderwijs in dit onderkomen. Er zijn deze avond foto's uit het verleden te zien, ook oude schoolkranten zijn door te bladeren. Belangstellenden zijn welkom tussen 16:30 en 19:30 uur.


Avond over fair trade in De Knop

geldermalsen • Duurzaamheidscentrum De Knop in Geldermalsen organiseert woensdag 3 april een interactieve avond met Elsbeth Fabels, manager bij de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. De avond gaat dus over fair trade, waarover Fabels zelf zegt: "Duurzaamheid is een breed begrip, maar veel mensen maken vooral de associatie met het milieu en het behoud ervan. Duurzaamheid staat echter ook voor de zorg voor mensen én voor een eerlijke verdeling van de winst die wordt gemaakt." Aanmelden voor deze avond kan door een mail te sturen naar marisca@11duurzaam.nl.

q www.deknop.nl


Fotoclub zoekt nieuwe leden

deil • Beeldgenootschap Rivierenland (BgR) bestaat dit jaar 5 jaar en kan nog wel wat nieuwe leden gebruiken. De regionale fotoclub werd in 2014 opgericht door de fotografen Christophe Thole en Jan Taat, met hulp van Anton van der Velde. Het BgR heeft als doel de fotografische kwaliteiten van de aangesloten leden op een hoger plan te brengen. Elkaar creatief stimuleren, zelfreflectie en onderling respect zijn daarbij de uitgangspunten. Gelijke inzet maakt ieder tot een gewaardeerde speler van het genootschap. Het BgR komt elke tweede donderdag van de maand in Deil bijeen om recent eigen werk aan de hand van afgedrukte foto's te bespreken. Op gezette tijden worden interessante sprekers aangetrokken om foto's met de leden te bespreken en te delen. Het genootschap is geregistreerd bij de Fotobond, hierdoor kunnen de leden gebruik maken van extra ondersteuning en deelnemen aan landelijke wedstrijden. De volgende bijeenkomst van het BgR is op donderdag 11 april, leden bekijken dan recente foto's in het kader van het thema 'Portret'. Lokale fotografen die interesse hebben om aan te haken, kunnen zich melden via info@bgrivierenland.nl.