• West Betuwe heeft er twee afvalbrigades bij.
• West Betuwe heeft er twee afvalbrigades bij. Foto: nl.123rf.com

Zwerfafvalbrigades van start

hellouw/est • In Hellouw en Est zijn sinds kort zwerfafvalbrigades opgericht. Op zaterdag 23 maart tijdens de Landelijke Opschoondag vinden de startbijeenkomsten van de twee brigades plaats.

De afvalbrigades kwamen tot stand door de samenwerking tussen de bewoners van de beide dorpen, de gemeente West Betuwe en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). In de gemeente West Betuwe zijn nu zeventien zwerfafvalbrigades actief. SLG faciliteert deze groepjes bewoners met hesjes, knijpers en vuilniszakken, organiseert afspraken met de gemeente over het afhalen van de zakken zwerfafval en zorgt voor een handige Whatsapp-groep voor de vrijwilligers.

In Hellouw en Est zijn komende zaterdag de twee startbijeenkomsten voor de twee nieuwe brigades, na een korte introductie gaan de bewoners meteen aan de slag in hun dorp. In Hellouw start de groep aan de Kortgraaf 11 om 09:00 uur. In Est op het dorpsplein start de bijeenkomst om 10:00 uur. Daarna lopen de leden van de zwerfafvalbrigades ongeveer 1,5 uur een route om zwerfafval in de omgeving op te ruimen. De bijeenkomsten worden gezamenlijk afgesloten. De deelnemers aan de opruimbrigades krijgen knijpers, handschoenen en andere materialen.

Geïnteresseerde inwoners kunnen nog meedoen met de zwerfafvalbrigade in hun dorp. Iedereen is welkom om op zaterdag 23 maart bij de officiële aftrap aanwezig te zijn in Est of Hellouw. Aansluiten bij één van de andere zwerfafvalbrigades kan natuurlijk ook. Meer informatie over de zwerfafvalbrigades is te verkrijgen bij Gerda van Haarlem van gemeente West Betuwe via 0345-728802 of 06-25731996.