Cultuurfonds voor Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • Gemeente Vijfheerenlanden krijgt een eigen cultuurfonds. Dat onthulde wethouder Christa Hendriksen vorige week tijdens het persgesprek. Leerdam had eerder zo'n fonds en de wethouder vindt het een goed idee dat Vijfheerenlanden dit initiatief voortzet om zo een impuls te geven aan culturele activiteiten en initiatieven. Hoeveel geld er in dat fonds gestort wordt en wat de criteria worden om er aanspraak op te maken, wordt de komende tijd duidelijk. "We gaan hard aan de slag om de criteria voor zo'n kunst- en cultuurfonds op te stellen", beloofde Hendriksen.


Besluiten toch weer op gemeentepagina

vijfheerenlanden • Met ingang van komende maand worden de belangrijkste besluiten van hat college van B&W 'gewoon' weer op de gemeentepagina vermeld. Dat vertelde burgemeester Jan Pieter Lokker vorige week tijdens het persgesprek. Aanvankelijk was het de bedoeling dat dergelijke besluiten alleen nog op de website te vinden zouden zijn. VHL Lokaal was het daar niet mee eens en diende daarover in januari een motie in die werd overgenomen door raad en college. "Anders zouden we de inwoners die digitaal minder vaardig zijn tekort doen", legde Lokker uit. Waarschijnlijk wordt de dienstverlening beperkt tot die besluiten waartegen inwoners bezwaar kunnen maken. Het is bovendien de bedoeling om de informatie beknopt en kernachtig weer te geven.


Gratis takken en snoeihout ophalen

regio • In de kernen Ameide, Hei- en Boeicop, Kedichem, Leerbroek, Leerdam, Lexmond, Meerkerk, Nieuwland, Oosterwijk, Schoonrewoerd en Tienhoven aan de Lek haalt reinigingsdienst Waardlanden gratis twee keer per jaar takken en snoeihout op. Dit jaar is dat op woensdagen 27 maart en 10 april, een tweede ophaalronde is er in oktober. De exacte ophaaldatum in iedere kern is te vinden in de app van Waardlanden. Een afspraak maken kan ook via de Waardlanden-app of de website van Waardlanden. Meer informatie is ook te verkrijgen via 0183-681111 of info@waardlanden.nl.

q www.waardlanden.nl