Beesd spoelt kater van zich af bij GVV

geldermalsen • Nadat Beesd afgelopen week ineens zes punten kwijt raakte, spoelde de ploeg in Geldermalsen de kater van zich af. Na rust ontdeed de ploeg zich van de buren uit Geldermalsen. In de laatste derby tegen GVV werd het na een 0-0 ruststand liefst 0-3.

Beesd werd afgelopen week gestraft voor het opstellen van een geschorste speler. In de wedstrijd tegen OSC'45 had aanvoerder Coen Verwolf niet mogen spelen, omdat hij de week daarvoor twee gele kaarten had gekregen. De met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen OSC'45 moet overgespeeld worden. Verder kreeg Beesd drie punten in mindering en kreeg Verwolf zelf liefst zeven wedstrijden schorsing. "Zeker dat laatste is een heel zware straf. Je moet op het veld heel wat uitspoken voordat je zo lang geschorst wordt", zei trainer Dick Wammes.

In Geldermalsen spoelde een jeugdig Beesd die kater van zich af. De eerste vijf minuten na de thee waren cruciaal. Met een prachtige knal schoot Nick van den Burg de 0-1 binnen. Even later kwam GVV wegens natrappen met tien man te staan. De thuisploeg zocht wel naar de gelijkmaker, maar Beesd kreeg de veel grotere kansen. Het duurde nog tot de laatste minuut voor Jarno van de Water twee keer een bal panklaar legde voor een ploeggenoot. Kevin Spronk maakte de 0-2. Van den Burg bepaalde met zijn tweede treffer de eindstand: 0-3.