• Willem-Paul van der Heijden maakte de winnende goal.
• Willem-Paul van der Heijden maakte de winnende goal. Foto: Jeroen de Bruin

WNC dolblij met krappe 1-0 thuiszege op Almkerk

waardenburg • WNC was zaterdag dolblij met de krappe 1-0 thuiswinst op Almkerk. Een vroeg doelpunt van topscorer Willem-Paul van der Heijden bleek in een slechte wedstrijd beslissend.

Ondanks een flink veldoverwicht in de tweede helft zag Almkerk geen kans meer om langszij te komen. Dankzij deze kostbare zege nam WNC in de eerste klasse - nog steeds op de elfde plaats net boven de streep - wel meer afstand van de gevarenzone. Voor de tweede week op rij moesten de voetballers in onstuimig weer met de harde wind zien om te gaan. Het voetbal leed er duidelijk onder, maar voor WNC was de overwinning dan nog de beloning voor alle ijver. WNC-trainer Cor Prein was opgelucht over de kostbare 1-0 zege: "Het was een slechte wedstrijd, maar ons begin was wel goed. Na een kwartier had de voorsprong zelfs wel meer dan 1-0 moeten zijn. Daarna werd ons spel te gehaast, slordig en onrustig. Ook na rust zakten we te snel terug en zat er weinig voetbal meer in. Gelukkig hebben we achterin weinig weggegeven. Vooral bij dode spelmomenten moesten we geconcentreerd blijven. Maar het voetbal in de tweede helft was zwak. Het zijn voor ons echter wel belangrijke winstpunten." Al direct bood de sterk gestarte Aimen Seqqal met een voorzet een vrije kans aan Michael Soepnel, maar de WNC-verdediger kopte van dichtbij over. In de negende minuut bekroonde WNC het voortvarende begin toch met een verdiende 1-0 voorsprong. Weer verzorgde Aimen Seqqal vanaf rechts met een harde voorzet de voorbereiding. Joël Sanaky bediende vervolgens vlak voor doel Willem-Paul van der Heijden die van dichtbij met 1-0 al zijn dertiende competitiegoal maakte. Ook een schot van Michael Soepnel bracht keeper Maikel Korebrits in problemen, maar verdere averij bleef de bezoekers bespaard. Na een kwartier herstelde Almkerk zich. Bij enkele gevaarlijk indraaiende corners moest WNC-keeper Arjen Kaasjager paraat zijn. Ook bij een schot van Niels Nieuwesteeg redde Kaasjager goed ten koste van een corner. Na de thee was Almkerk lange tijd veel sterker. Het rendement was echter gering. Bij een schot van Bart Dirven redde keeper Arjen Kaasjager weer goed. Combinerend kon Almkerk weinig afdwingen. Pas halfweg de tweede helft liet ook WNC zich weer eens offensief gelden, maar Van der Heijden schoot hoog over. Een kopbal van de net ingevallen Kevin van de Velde - na een corner - werd door keeper Korebrits gekeerd. In de slotfase drong Almkerk opnieuw aan. Ook diverse corners leverden de gasten niks op. Tijdens de zeven minuten blessuretijd hield WNC moeizaam de dure 1-0 winst vast. Vanwege hands van Nehemia Sanaky claimde Almkerk diep in de extra tijd nog een penalty, maar scheidsrechter Elissen vond het geen strafbaar hands. Zo bleef het 1-0.