Gehavend SVS'65 blijft overeind

spijk • SVS'65 zorgde thuis voor een flinke verrassing door Groot-Ammers in bedwang te houden. De titelkandidaat kwam in Spijk niet verder dan 1-1. "En die gelijkmaker viel pas vrij laat, dus het is zelfs nog een beetje jammer dat we niet winnen", zei trainer José van de Ven. "Maar goed, dat doelpunt was wel verdiend en wij zijn echt wel blij dat we een punt pakken tegen zo'n sterke ploeg."
Met de nodige invallers moest SVS'65 zich lang beperken tot het tegenhouden van de tegenstander. "Toen waren zij nog wel de betere ploeg, maar we konden wel wat meer meevoetballen en kregen ook wat kansjes." Na een mooie aanval maakte Ferdi Scheurwater zelfs de 1-0. Groot-Ammers voerde de druk op en kwam vijf minuten voor tijd langszij: 1-1.


Rhelico onderuit tegen Brakel

rumpt • Rhelico slaagde er niet in te stunten tegen koploper Brakel. De 1-4 eindstand was volgens leider Marco van Valburg wel wat geflatteerd. "Een 1-1 gelijkspel was natuurlijk heel mooi geweest en met 1-2 hadden we goed kunnen leven. Maar 1-4… Het verschil was niet zo heel groot vandaag", zei Van Valburg. Rhelico kwam in de eerste helft zelfs op voorsprong. Jan Bassa scoorde de 1-0. Brakel kwam nog voor de rust op gelijke hoogte. Een verre vrije trap zwabberde ineens binnen. Na rust viel ook de 1-2. "Daarbij werd onze keeper Jacob Lunenberg gehinderd, maar het doelpunt werd niet afgekeurd", baalde Van Valburg. Rhelico raakte de kluts wat kwijt en Brakel liep verder uit.