Leerdam Sport wint in Lexmond

lexmond • Leerdam Sport wist met 0-3 vrij eenvoudig te winnen bij Lekvogels. Trainer Yoni Sahertian was er erg blij mee. "Thuis verloren we in de laatste minuut, dus we hadden nog wat goed te maken. We hebben vandaag vooral goed in de organisatie gespeeld en waren geduldig. Dat maakte het verschil."

Leerdam Sport kwam vlak voor rust via Omer Faruk Daman op voorsprong. Nog voor de thee miste de thuisploeg een prima kans op de 1-1. Na rust zorgde Joshua Cohen met twee treffers voor de eindstand. "Deze wedstrijd geeft vertrouwen voor de komende twee wedstrijden tegen Groot-Ammers", zei Sahertian.

ASH speelt gelijk in Zuilichem

zuilichem • Vooraf had ASH wel getekend voor een punt bij Zuilichem. Achteraf was het daar ook wel tevreden mee, maar toch hield trainer Ron Laros een bittere smaak over aan het 1-1 gelijkspel. "Als je in de 89e minuut een doelpunt tegen krijgt, is dat altijd vervelend. Maar het was wel verdiend, dus kunnen we er mee leven."

Zoals in de hele regio speelde ook in Zuilichem de wind een hoofdrol. "Bij windkracht 5 voelt dat in Zuilichem als windracht 7", zei Laros. Voor rust waren de kansen voor de thuisploeg, maar scoorde juist ASH. Danny Bijl kopte uit een corner de 0-1 binnen. In de tweede helft was ASH de betere ploeg, maar wist alleen Zuilichem te scoren. "Tot die laatste minuut hadden ze na rust nog niet op doel geschoten. Deze bal ging er meteen in. Maar als team hebben we het na rust voortreffelijk gedaan", besloot Laros.

Peter Nitschke wint 'Scheve Toren'

acquoy • In Acquoy werd vorige week zaterdag het 24e Scheve Toren toernooi gehouden, waarbij 56 deelnemers streden om het kampioenschap. Winnaar werd Peter Nitschke. De openingszet werd verricht door Arjan van Tuijl. Dat deed hij in drie verschillende talen vanwege een aantal internationale deelnemers. Hierna kon de strijd op de 64 velden losbarsten. Het schaaktoernooi werd voor de eerste keer gewonnen door Peter Nitschke. Hij eindigde in groep 1 gelijk met Matthijs Dijkstra, maar vanwege een beter onderling resultaat mocht Peter het in een barrage opnemen tegen de winnaar van groep 2, Pascal Losekoot. Deze barrage werd glansrijk gewonnen door Nitschke, zodat hij de felbegeerde beker mee naar huis mocht nemen. Traditiegetrouw werd het toernooi afgesloten met een verloting.

Geslaagde open dag BC Herwijnen

herwijnen • Badmintonclub Herwijnen nodigde op 9 maart iedereen uit om een kijkje te komen nemen in de nieuwe sporthal aan de Zworrelstraat 77. De badmintonsport werd daar gedemonstreerd en er was gelegenheid zelf een shuttle te slaan. Degenen die het liever van een afstandje bekeken, konden plaatsnemen op de nieuwe tribune. De aankoop van deze tribune is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het kernenbudget van Lingewaal, de Vervoornstichting, de Rabobank en Cagemax. Geïnteresseerden kwamen al spelen op maandag- en of woensdagavond.
Wie ook belangstelling heeft, mag op één van deze avonden langskomen. Op de website www.badmintonherwijnen.nl staat meer informatie over de speeltijden en de vereniging.