LRC ruim langs Heerjansdam

leerdam • LRC Leerdam verraste nummer drie Heerjansdam. De belangrijke punten bleven dankzij een 3-0 overwinning op Bruinsdeel.

LRC was weer eens zo goed als compleet. "En dan kunnen wij het ook de topploegen moeilijk maken", zei trainer Rob Hilbers. "We speelden gewoon goed. Het was heel stabiel." Beide ploegen zochten nog zonder doelpunten de kleedkamer op, maar na rust kwam daar snel verandering in. Tom Maddison pikte de bal op na een fout bij de gasten. Bart Barendregt rondde af: 1-0.

De jonge LRC-spits maakte tegen Heerjansdam het verschil, want met nog twee treffers nam hij de volledige Leerdamse productie voor zijn rekening. "Heel mooi. Het tekende zich afgelopen week al tijdens de training af. Het gif is terug bij Bart en hij heeft het vandaag helemaal laten zien", constateerde trainer Hilbers.


Herovina moet stevig aan de bak

herwijnen • Herovina had het zeker niet makkelijk tegen Kerkwijk, maar pakte wel de drie punten: 3-2. "We kwamen twee keer op achterstand, dat was onze eigen schuld", vond trainer Glenn Calor. "En dat mag juist tegen Kerkwijk niet gebeuren. Zij speelden op de counter, maar deden het wel goed. Ze hebben een leuke ploeg." Na de 0-1 maakte Kevin Steenbruggen de gelijkmaker. Kerkwijk ging echter met een voorsprong de rust in: 1-2. Na rust had Herovina de zaken al snel op orde kunnen brengen. "We kwamen goed uit de kleedkamer en hadden in tien minuten wel vier doelpunten kunnen maken", zei Calor. Frank Clements en Mark Muller scoorden niet en Steenbruggen miste zelfs een strafschop. Nadat ook Kerkwijk een goede kans miste, kreeg Jeffrey van der Meijden het op zijn heupen. De vleugelspeler leverde twee assists af. Steenbruggen maakte 2-2 en Frank Clements tekende voor de 3-2. "Daarna hadden we nog een beetje geluk dat het daarbij bleef", zei Calor.