• Kamerkoor Vianen tijdens een repetitie.
• Kamerkoor Vianen tijdens een repetitie. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Waterconcert in Vianen

vianen • In het kader van het Waterjaar Vianen bezingt Kamerkoor Vianen zondag 17 maart tijdens dit concert in de Grote Kerk de eeuwige kracht en het mysterie van water.

Het afwisselende programma is een kleurrijk palet dat zowel de positieve en vrolijke als de negatieve kanten van water belicht in liederen uit de zestiende en achttiende tot en met de 21ste eeuw. Het repertoire omvat werken van Tomás Luis de Victoria, Olando di Lasso, Johannes Brahms, Franz Schubert, Robert Schumann, Josef Gabriel Rheinberger, Wilhelm Peterson-Berger, Edward Grieg, Edward William Elgar, Charles V. Stanford, Charles Wood en Ernest J. Moeran. Dirigent is Cees Scharloo, Hristo Petrov (piano), To Veenis en Corinne Britzel (viool) Els Veen (hoorn) en Joyce Meijer( dwarsfluit) zorgen voor de begeleiding. Pieter Zwart (bas) is solist.

Het concert begint om 15:00 uur, de kerk is open vanaf 14:30 uur. Op de dag van de uitvoering zijn de kaarten verkrijgbaar bij de ingang. De prijs bedraagt dan 12,50 euro. In de voorverkoop kosten kaarten 11 euro. De kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij PCB aan de Voorstraat 84 en in het Stedelijk Museum. Reserveren kan via vianenkamerkoor@gmail.com.