• HartenHoeve staat in het teken van Moldavië op zaterdag 16 maart.
• HartenHoeve staat in het teken van Moldavië op zaterdag 16 maart. Foto: 123RF.com

NL Doet-dag op de HartenHoeve in Deil

deil • Manege De HartenHoeve organiseert zaterdag 16 maart een NL Doet-dag, die helemaal in het teken staat van Moldavië.

Al 2 jaar werken medewerkers en bewoners van de HartenHoeve mee aan de bouw van een dagcentrum voor kinderen met een beperking in Moldavië. Zij doen dat samen met Victor Cotruta en zijn team van kinderen met een beperking van Crasnoarmeiscoe. In dit dorp in Moldavië wonen ongeveer vierduizend mensen. Ongeveer vijftig van hen zijn gehandicapt en afhankelijk van zorg die Cotruta hen geeft. Nog eens honderd kinderen leven in pure armoede. Zij kunnen na schooltijd naar het dagcentrum van Victor voor leuke activiteiten en een gezonde maaltijd.

In september vertrekt de groep van de HartenHoeve voor de laatste keer om het project af te maken. Daar hoort een feest bij, voor die viering wil de HartenHoeve tijdens NL Doet instrumenten inzamelen. Het manage hoopt tachtig instrumenten bij elkaar te krijgen voor de tachtig kinderen. Cotruta is namelijk naast jongerenwerker ook muzikant en heeft een band waarmee hij veel optreedt. Hij ziet uit naar een 'blijvend' feest onder de allerarmsten van Crasnoarmaiscoe.


Roelof Krijgsman

Tijdens de NL Doet-dag in Deil treedt Roelof Krijgsman op, hij maakt muziek met alle aanwezigen. Dit feest begint om 14:00 uur. Bezoekers mogen hun eigen instrument meenemen of er op het manege zelf één in elkaar knutselen. Natuurlijk wordt ook aan iedereen gevraagd om vooraf eerst hun zolder af te zoeken naar een oud instrument dat in Moldavië nieuwe klank en vrolijkheid zal geven.

De NL Doet-dag begint zelf om 10:00 uur met de inzameling van de muziekinstrumenten en verkoop van viooltjes voor de kinderen van Moldavië. Tussen 10:00 en 12:00 uur kan iedereen op de foto met een paard. Tussen 11:00 en 14:00 uur kunnen er muziekinstrumenten gemaakt worden. Een ritje met de paardenwagen is tussen 12:00 en 14:00 uur mogelijk. Om 14:00 is er een flashmop.