Familie Meijdam helpt Heukelum langs Pelikaan

zwijndrecht • Heukelum heeft de smaak weer te pakken. Na de wat gelukkige winst bij EBOH wist de ploeg van Marco Verbeek Pelikaan te verrassen. Dit keer was de uitslag wat overtuigender: 0-3.

De familie Meijdam maakte namens Heukelum het verschil. De dit keer 'op 10' geposteerde Ferry Meijdam nam alle treffers voor zijn rekening. Alle keren leverde broertje Benjamin Meijdam de assist. "Maar toch was dit vooral een teamprestatie", vond Verbeek. "Het is wel fijn dat er spelers zijn die dan het verschil kunnen maken. Vorige week was het onze keeper. Nu zijn het Ferry en Benjamin."

Ferry Meijdam maakte zelfs vier doelpunten, maar zijn eerste werd na twee minuten nog geannuleerd wegens vermeend buitenspel. Vijf minuten later had hij er echter toch al twee in liggen: 0-2. "Daarna was het met de wind vooral zorgen uit de problemen te blijven. Dat was niet makkelijk, want Pelikaan heeft een goede ploeg. Maar zij misten vandaag de familie Meijdam en wij hadden die wel."

Na rust liet Heukelum lang na de 0-3 te maken. Tien minuten voor tijd, Pelikaan stond toen net met tien man na een rode kaart, lukte dat Ferry Meijdam alsnog. "En toen was het definitief gespeeld", aldus Verbeek. "We hebben een moeilijke periode gehad, waarin we veel in de opstelling moesten wisselen. Nu zijn we weer completer en dan hebben wij echt wel een aardige ploeg."