• Vuren speelde goed, maar maakte te veel fouten.
• Vuren speelde goed, maar maakte te veel fouten. Foto: Peter Verbeek

Fouten kosten Vuren de kop bij titelkandidaat sc Everstein

everdingen • De weergoden deden afgelopen zaterdag méér dan hun best om het duel tussen SC Everstein en Vuren te verstieren. De thuisclub ging het beste om met de omstandigheden en won met 6-3.

De gasten waren in de eerste helft méér dan gelijkwaardig aan de roodwitten en zetten in de openingsfase alles op de aanval. De defensie van SC Everstein maakte geen al te solide indruk en mocht niet mopperen dat Michael Tahamata de bal in de vijfde minuut na een vrije kans voorlangs schoot. Op het kwartier belastte Marijn van Helmondt zich met het nemen van een vrije trap. Gedragen door de wind zeilde de bal, onhoudbaar voor keeper Jacco Versluis, in de kruising: 1-0. Vuren bleef het beste van het spel houden. Het was inmiddels noodweer geworden en zowel de bal als het veld werden spekglad. De enige die daar écht last van had, was de sluitpost van Vuren. Na bijna een half uur kreeg hij een lage vrije trap van Sander Bergshoeff onvoldoende onder controle, waardoor Simon van Zante voor 2-0 kon zorgen. Niet veel later liet de onfortuinlijke keeper een schot van Wessel Bergshoeff glippen en nu was Mark Fierens de lachende derde: 3-0. Aanvaller Bas van der Vliet, de beste speler van Vuren, verkleinde de achterstand met een kopbal tot 3-1. Op slag van rust ging goalie Versluis opnieuw in de fout, waardoor Erik Bergshoeff voor de geflatteerde 4-1 ruststand zorgde. Met de wind in de rug kon Vuren na rust nog een minuut of tien een vuist maken. De inspanningen bracht de laatste linie van SC Everstein echter niet uit het evenwicht. Na ruim een kwartier ging de Vuren-doelman opnieuw niet vrijuit bij een schot en dat was een kolfje naar de hand van Victor Snoek: 5-1. Nadat Van der Vliet er vanaf de stip 5-2 van had gemaakt, en ruim een kwartier voor tijd via de binnenkant van de paal zijn derde van de dag scoorde (5-3), had het nog een wedstrijd kunnen worden. Na een prima individuele actie maakte invaller Gerwin het Lam even later het halve dozijn vol en daarmee was de wedstrijd gespeeld: 6-3. "Vuren deed het voor rust beter dan wij", vond Wim het Lam. "We zijn echt geholpen door de fouten van de doelman. Na de thee stond onze verdediging beter. Toch was het nog even benauwd toen Vuren twee keer achter elkaar scoorde, want je weet nooit wat er dan kan gebeuren. Deze zege is een mooie opsteker voor de komende derby tegen HSSC '61." Vuren-trainer Ron Vlot zag zijn ploeg aardig voetballen. "We waren voetballend niet minder dan Everstein. Maar we zijn voetballend heel vaak niet minder dan de tegenstander. We moeten op voorsprong komen, maar komen door een fout juist op achterstand. Dan loop je meteen achter de feiten aan. Het wordt nu echt tijd dat we punten gaan pakken. Het gat is klein, maar als je blijft verliezen, kom je natuurlijk geen steek dichterbij."