HSSC'61 verliest weer eens

sprang-capelle • Op 1 december 2018 verloor HSSC'61 voor het laatst in competitieverband. Bij NEO'25 gebeurde dat zaterdag opnieuw. De thuisploeg won met 2-1. Trainer Gerrit Molenaar vond dat zijn ploeg het vooral voor rust had laten liggen. "Toen waren zij de betere ploeg. Na rust voetbalden we heel goed en hadden ook zeker een punt verdiend." HSSC'61 kwam met het nodige geluk voor rust wel op voorsprong. Een vrije trap van Koen Looy verdween - gedragen door de wind - in het doel. NEO'25 kwam voor rust na een defensieve fout weer op gelijke hoogte. Na rust liet HSSC'61 enkele kansen onbenut. Vlak voor tijd maakte NEO uit een scrimmage zelfs de 2-1.

Leerdam Sport wint

leerdam • Leerdam Sport had weinig moeite met RKVSC. De 3-1 eindstand stond in de rust al op het scorebord. De Leerdammers namen al snel afstand van hun tegenstander. Fabian van der Wel opende de score. Omer Faruk Duman maakte er 2-0 van. Met de 3-0 van Joshua Cohen was de wedstrijd al vroegtijdig beslist. RKVSC deed nog wel iets terug met de 3-1. Na rust veranderde er weinig meer. "Maar dat had zeker wel gekund, want we hebben veel kansen gekregen", zag trainer Yoni Sahertian. "Maar de omstandigheden waren niet best en de bal viel steeds net verkeerd. Gelukkig was het snel afgelopen en hebben we gewoon drie punten gepakt."

Herovina gelijk tegen koploper

brakel • Veel goed voetbal was er niet te zien bij Brakel-Herovina, maar wel het nodige spektakel. Herovina hielde de koploper met 1-1 in bedwang. "En dat was wel een terechte uitslag", vond Herovina-trainer Glenn Calor. "We hebben allebei genoeg kansen gekregen om te winnen." Voor rust eindigde een schot van Jeffrey van der Meijden met het nodige geluk in het doel: 0-1. Na rust ging Brakel op zoek naar de gelijkmaker. Die liet tot de 80e minuut op zich wachten. In de slotfase liepen de gemoederen nog even hoog op, maar na een korte onderbreking werd de wedstrijd gewoon uitgespeeld.

Zure nederlaag voor Rhelico

noordeloos • Rhelico verloor met 4-2 bij Noordeloos. Trainer Olav van Rijkom sprak van een zure nederlaag. "We hebben naar omstandigheden prima gevoetbald en hadden meer verdiend. De scheidsrechter speelde echter een discutabele rol." Na de 1-0 maakte Sander Noom de gelijkmaker, maar vlak voor rust ging het mis. De thuisploeg kreeg een strafschop en Boy Harks rood. Na de 2-1 ruststand liep Noordeloos in de tweede helft uit naar 4-1. Vlak voor tijd maakte Olof Schiltmans nog de 4-2.

Beesd trekt lijn door

beesd • Beesd won tegen Buren zijn derde wedstrijd op rij: 3-1. Beesd speelde een prima eerste helft, waarin het beter omging met de omstandigheden. Nick van Gameren maakte na ruim een halfuur de 1-0. Dankzij een doelpunt van Sander Baauw ging Beesd met een 2-0 voorsprong rusten. Direct na rust maakte Baauw er met zijn tweede 3-0 van. Kort daarna scoorde Buren de 3-1. "Onze tweede helft was wat minder. Buren kreeg in de laatste vijf minuten nog wel twee grote kansen, maar die gingen er gelukkig niet in", aldus coach Wammes.