LRC komt tekort tegen Sliedrecht

sliedrecht • LRC was niet opgewassen tegen de nummer twee Sliedrecht. Na een aardig begin van de Leerdammers, maakte de thuisploeg vlak voor rust toch het verschil. LRC kon niet met zijn sterkste elf aantreden. "We kampten met wat personele problemen", zei trainer Rob Hilbers. "Ook bij het tweede elftal, waardoor doorschuiven ook niet zo makkelijk was. Om een resultaat te pakken bij Sliedrecht moet je top zijn. Dat waren we vandaag niet."

LRC begon met twee kansen prima aan de wedstrijd, maar uit een strafschop kwam Sliedrecht op voorsprong. Vlak voor rust maakte de thuisploeg met twee treffers snel het verschil: 3-0. "Na rust begonnen we goed met weer twee mooie kansen, maar uiteindelijk hadden zij ook nog veel ruimer kunnen winnen. Dit was een wedstrijd met heel veel kansen. De uitslag had ook 12-5 kunnen zijn", aldus Hilbers.


WNC laat kansen liggen en verliest

dordrecht • WNC-trainer Cor Prein hield een zuur gevoel over aan de 2-1 nederlaag bij Oranje Wit. "Het was onnodig. We hebben de kansen gekregen om de wedstrijd onze kant op te trekken."

WNC speelde een goede eerste helft, maar liet na de score te openen. Willem-Paul van der Heijden kwam twee keer oog-in-oog met de doelman. "En bij iemand met zijn schot moet dat gewoon raak zijn", zei Prein. In plaats van 0-1 werd het vlak voor rust 1-0. Vanwege de weersomstandigheden gingen beide ploegen wat eerder de kleedkamer in. Formeel nog in de eerste helft kwam WNC via René van Soelen op gelijke hoogte.

Na de kantwissel kreeg opnieuw Van Soelen een kopkans, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Datzelfde lot trof een schot van Enzo Geene. WNC kreeg het deksel op de neus toen de thuisploeg vijf minuten voor tijd uit een corner de 2-1 maakte.