• Gerdien Bikker nam een kijkje in Meerkerk.
• Gerdien Bikker nam een kijkje in Meerkerk. Foto: aangeleverd

CDA vraagt aandacht voor klachten ov

vijfheerenlanden • CDA heeft onlangs een meldpunt geopend voor mensen die opmerkingen hebben over het busvervoer in de nieuwe Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden. Hierop is een flink aantal reacties gekomen. Deze zijn dinsdag aangeboden aan de gedeputeerde, het CDA roept de provincie op om waar mogelijk aanpassingen door te voeren die tegemoet komen aan de meldingen.

Sinds begin dit jaar maakt de gemeente Vijfheerenlanden deel uit van de provincie Utrecht. De provincie is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer en het CDA heeft van het begin in de gaten gehouden of de overdracht van het openbaar vervoer van Zuid-Holland naar Utrecht wel goed gaat. Dit blijkt echter niet helemaal vlekkeloos te gaan. Veelgehoorde klachten zijn dat de nieuwe lijnen 85 en 94 via Papendorp rijden en niet meer rechtstreeks naar Utrecht. Gevolg: langere reistijd. Ook de bereikbaarheid van de dorpen in de Vijfheerenlanden komt vaak voor als klacht: de reistijd naar zowel Gorinchem als Utrecht is toegenomen. Ook zijn er klachten over de bushaltes bij knooppunt A27 bij Meerkerk. De haltes staan verspreid over het knooppunt bij op- en afritten, waardoor mensen die moeten overstappen verschillende rijbanen moeten oversteken. Dit is gevaarlijk. Daarnaast geeft de omgeving van dit knooppunt een onveilig gevoel. Ook is er geen goede parkeerplek aanwezig voor brengers en halers.

Gerdien Bikker, nummer zes op de CDA-kandidatenlijst van de Provinciale Statenverkiezingen: "Het kan niet zo zijn dat door de gevaarlijke situatie in Meerkerk bezorgde ouders hun kinderen nu maar met de auto gaan brengen. De verkeersveiligheid is onder de maat. De provincie moet actie ondernemen."