• LRC maakte het Unitas erg lastig.
• LRC maakte het Unitas erg lastig. Foto: Rick den Besten

Kranig LRC verliest nipt van Unitas

leerdam • Eersteklasser LRC weerde zich in Leerdam voor de beker kranig, maar hoofdklasser Unitas plaatste zich via de nipte 1-2 winst toch voor de kwartfinale. Na de Gorkumse openingsgoal van Soufian Charraoui maakte Tom Maddison vlak voor rust gelijk. Bijna een half uur na de pauze werd Kevin Cornet voor Unitas met 1-2 matchwinner.

Bijna vijfhonderd toeschouwers zagen in het eerste half uur bij het direct al ontstoken kunstlicht veel balbezit voor Unitas, maar weinig doelgevaar tegen de voorzichtige thuisclub. Na dertien minuten nam Unitas toch met 0-1 de leiding, omdat Soufian Charraoui een halve misstrap van LRC-aanvoerder Rogier Gerritsen met een laag schot afstrafte. Door een fout van Rick van Loo kon Charraoui ook Daniël Alexander Walu een mooie kans bieden, maar de jonge LRC-keeper Levi 't Lam, die de zieke goalie Thijs Janssen in doel verving, redde.

Gelijkmaker

Tijdens de slotfase van de eerste helft zakte Unitas terug en kon LRC ook eens aan aanvallen gaan denken. Maikel van de Water mikte net te hoog, maar in de 44e minuut was het wel raak. Na een hoge vrije trap van Furkan Cetin kon de opgerukte Rogier Gerritsen net niet bij de bal, maar Tom Maddison wel en die schoot meteen de verrassende gelijkmaker tussen de palen: 1-1. LRC begon na de thee feller en zocht de aanval. Dat leverde enkele corners en een goede kopbal op. Lang streed favoriet Unitas nadien vergeefs voor een nieuwe voorsprong. Uit een pass van opnieuw Charraoui kopte Yasin Ouja net naast. In de 72e minuut kwam Unitas toch op de beslissende 1-2 voorsprong. Weer had Soufian Charraoui met een gave pass een flink aandeel in dit doelpunt. Hij stuurde de ver opgerukte back Kevin Cornet weg, die bij LRC door keeper Levi 't Lam en Maikel van de Water niet meer kon worden gestuit. Met zijn tweede schotpoging had Kevin Cornet succes: 1-2. Bij een mooie solo van Daniël Alexander Walu wist doelman 't Lam een derde Unitas-treffer te voorkomen. Yasin Ouja schoot voor Unitas van ver nog eens net naast. Bij een 1-2 stand bleef het natuurlijk spannend, ook omdat LRC aanvallend veel snelheid in petto had.

Unitas-keeper Owen Verduijn was de rap doorbrekende LRC'er Bart Barendregt net te snel af. Met ook Steven Boekhout en de jonge Axel van Kordelaar als verse krachten probeerde LRC nog een remise af te dwingen. Een kopbal van Rogier Gerritsen vanaf de zijkant van het doel werd door keeper Verduijn gestopt en in de blessuretijd schoot Maikel van de Water over. Zo bleef het 1-2, want voor Unitas had Pascal van Delden eerder al rakelings voorlangs geschoten. Unitas werd dus nipt winnaar en speelt eind maart in de kwartfinale in Veen tegen zaterdag hoofdklasser Achilles Veen.