Diabetes Challenge

vijfheerenlanden • René Nagtegaal van ReNa Wandelsport organiseert samen met huisartsenpraktijk Hoef en Haag, fysio- en oedeemtherapie De Hazelaar en diëtiste M. van Valkenhoef weer de Nationale Diabetes Challenge.

De initiatiefnemers nodigen mensen met diabetes en andere geïnteresseerden uit de hele gemeente Vijfheerenlanden uit om vanaf maandagavond 29 april wekelijks te gaan wandelen voor een betere gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed. Daarom zijn ook mensen met andere chronische aandoeningen of mensen die willen werken aan hun conditie welkom. Er wordt rekening gehouden met het niveau van de deelnemers, in september wandelen de deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge in Vijfheerenlanden samen met alle deelnemers uit heel Nederland de finale tijdens het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. Het is de bedoeling dat alle wandelaars dan zeker 5 kilometer kunnen wandelen, andere deelnemers gaan wellicht voor de 10, 15 of 20 kilometer.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Dit is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. En ook reageert het lichaam vaak niet meer goed op insuline. Of het maakt helemaal geen insuline meer. Insuline regelt de bloedsuikerspiegel. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC helpt hen daarbij. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Overigens loopt Bas van de Goor ook dit jaar weer één keer mee met de deelnemers in Vianen. Meer informatie over de Nationale Diabetes Challenge in Vijfheerenlanden is te verkrijgen bij René Nagtegaal via info@renawandelsport.nl of 06-52457299.