• Hendrien (achteraan in het midden) met de familie.
• Hendrien (achteraan in het midden) met de familie. Foto: Nico van Ganzewinkel

Loempia-actie voor de Molukken

leerdam • Hendrien Sahuleka uit Leerdam gaat vanaf 22 maart zelfgebakken loempia's verkopen voor het goede doel. Elke euro zal worden besteed aan een waterfilterproject in het dorp Haria op de Molukken.

Het idee voor de loempia-actie komt van Hendrien's Amsterdamse nicht Marga Leuwol en haar levenspartner Daddy Renleo. Zij raakten vorig jaar betrokken bij een project van stichting Titane, een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor duurzame ontwikkeling en Armoedebestrijding op de Molukken.

Tijdens een werkvakantie eind vorig jaar hebben Marga en Daddy 130 waterfilters afgeleverd in het dorp. Het plan is om dit jaar opnieuw 500 waterfilters af te leveren.

Schoon drinkwater

Betrouwbaar en schoon drinkwater is niet vanzelfsprekend in het Molukse dorp. Marga: "Wij willen de minderbedeelden in Haria helpen om hun leven draaglijk te maken. Schoon drinkwater betekent ziektes of slechte hygiëne voorkomen. Schoon drinkwater heeft invloed op alles in je leven." Giften zijn meer dan welkom, maar Hendrien en Marga hopen dat ook de loempia-actie een succes wordt. Bij het bakken van de loempia's wordt Hendrien ondersteund door haar dochters.

Belangstellenden kunnen de loempia's tot en met 22 maart bestellen. Ze kosten 1,50 per stuk en worden vers gemaakt (minimale afname 10 stuks). Betaling kan contant of per bank. De loempia's kunnen op woensdag 17, donderdag 18 of vrijdag 19 april worden afgehaald. Meer informatie


q www.waterfilterproject.nl