SGP-avond over agrarische sector

hei- en boeicop • De SGP houdt donderdag 7 maart in verenigingsgebouw Internos aan de Nieuweweg 9a in Hei- en Boeicop een thema-avond over de agrarische sector. Namens SGP Utrecht spreekt Arie Donker. Vanuit Waterschap Rivierenland is SGP-er Goos den Hartog aanwezig. Om ook het geluid uit de praktijk te horen, is daarnaast Corné Vermaat uitgenodigd. Hij is agrarisch ondernemer. De bijeenkomst op donderdag 7 maart duurt van 19:30 tot 21:30 uur.

q vijfheerenlanden.sgp.nl


Exposanten gezocht voor open atelierdag

leerdam • Het Leerdams Kunstenaarscollectief is naarstig op zoek naar kunstzinnige mensen uit Leerdam en omgeving die op zaterdag 11 mei hun atelier, huis, tuin, schuur of tent open willen stellen voor bezoekers en op die wijze hun kunst willen tonen aan de bezoekers. Op dit dag moet namelijk de open atelierdag plaatsvinden. Die dag is iedereen welkom om zonder enige verplichting een kijkje te nemen bij kunstenaars thuis. Qua kunst kan het gaan om schilderen en tekeningen, maar ook om beelden, sieraden, textiel, glas enzovoorts. Vorig jaar deden er zo'n twaalf locaties mee aan de open atelierdag. Meer informatie is te verkrijgen bij Sylvia Bosch via sylviabosch@leerdamskunstenaarscollectief.nl. Of via de website.

q www.openatelierleerdam.nl


Gemeente laat autowrak wegslepen

leerdam • Gemeente Vijfheerenlanden heeft vorige week maandag vanaf de parkeerplaats aan de Lingedijk (tegenover de Glasfabriek) een voertuigwrak laten wegslepen. Het ging om een auto in zeer slechte staat, zonder kentekenplaten. De eigenaar was dan ook niet meer te achterhalen. Het is volgens de algemene plaatselijke verordening van Vijfheerenlanden verboden om een voertuig dat "rijtechnisch in onvoldoende staat" is op de weg te parkeren. Mocht de eigenaar zijn of haar bolide toch terug willen, dan kan hij of zij zich melden bij de afdeling handhaving via via 088-5997000. Dit kan tot maandag 27 mei, daarna zal het voertuig ter vernietiging worden afgevoerd.