Familie dankt hulpverleners en zoekt contact met omstander

Dankbaarheid na ernstig ongeval

werkendam • De familie wil de hulpdiensten en omstanders hartelijk danken voor hun hulp. Ook komen ze graag in contact met één van de omstanders die te hulp schoot. "Mijn vrouw ik vertrokken die middag rond twee uur uit Werkendam met onze Toyota Corola Verso naar Schoonrewoerd. Op de N848 bij de afslag Asperen kwam een grijze bestelauto ons tegemoet rijden die opeens uitweek naar de linker rijbaan. Het gevolg was een ernstige aanrijding", vertelt Gijsbert Kornet.

Op dat moment gebeurden er allerlei dingen tegelijk. De auto van het Werkendamse gezin maakte een draai naar rechts, de airbags kwamen tevoorschijn en Gijsbert en Helena kregen glas van de gebroken autoruiten over zich heen. "Omdat ik bang was dat er brand in de auto uit zou breken, riep ik - zodra de auto tot stilstand kwam - tegen mijn vrouw dat ze de auto uit moest gaan. Dat deed ze gelukkig ook", vertelt Gijsbert Kornet. "Zelf kon ik er niet uit, omdat ik met mijn linkerbeen klem zat."

Hulpdiensten

Omstanders waarschuwden direct de hulpdiensten. "Brandweer, politie en medische hulp waren snel ter plaatse. Een verpleegster hield mijn hoofd stil. Maar het bleek niet zo eenvoudig om mij uit de auto te bevrijden. Eerst werd het linkerportier verwijderd, maar dat bleek niet voldoende. Vervolgens werd het linker achterportier met de deurpost verwijderd. Bij elkaar duurde dat 45 minuten. Vervolgens ben ik per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd voor nader onderzoek."

Waardering

In de loop van de avond mocht Kornet – met de nodige lichte verwondingen – weer naar huis. "Wij zijn dankbaar dat de Heere God ons gespaard heeft, het had zo heel anders af kunnen lopen. Daarnaast zijn we de hulpdiensten en ook anderen zeer erkentelijk voor de hulp die men heeft verleend. Deze instanties verdienen veel waardering. Het vervult ons met afschuw dat het deze mensen in hun werk soms lastig wordt gemaakt."

Dankbaarheid

Kornet denkt ook met dankbaarheid terug aan de man die zijn vrouw heeft opgevangen toen ze uit het voertuig kwam en haar in zijn auto plaats liet nemen. "Daar werd de eerste medische hulp aan mijn vrouw verleend en contact met onze familie opgenomen. Ik zou deze persoon - als hij dit artikel leest - willen vragen om contact met ons op te nemen. Dat zouden we erg op prijs stellen."

Van omstanders hoorde de familie Kornet hoe het met de bestuurder van de bestelauto is afgelopen. "Ik begreep dat zijn auto behoorlijk beschadigd is en de bestuurder zelf met een hoofdwond naar het ziekenhuis in Gorinchem is gebracht."

Het voertuig van het Werkendamse gezin was zo beschadigd dat het naar de sloop moest worden afgevoerd.