Regionale CDA-manifestatie

noordeloos • De regionale CDA-afdeling organiseert vrijdag 8 maart een manifestatie in Noordeloos. Sprekers zijn onder meer Arie van den Herik (regiokandidaat verkiezingen Waterschap Rivierenland), Adri Bom (lijsttrekker Provinciale Statenverkiezingen), Ben Knapen (lijsttrekker Eerste Kamerverkiezingen), Elco Brinkman (fractievoorzitter Eerste Kamer) en Maurits de Haan (regiokandidaat Provinciale Statenverkiezingen). Verder zijn er muzikale optredens van het koor 'De Gieser Wildevrouwen' en het combo 'Toffe Peren' uit Noordeloos. De avond begint om 19:30 uur, locatie is Het Dorpshuis in Noordeloos aan de Veder van Hobokenstraat 15b.


Lexmondse fietser gewond

lexmond • Bij een aanrijding op de Kortenhoevendijk in Lexmond is vorige week woensdagavond een 42-jarige fietser uit Lexmond zwaargewond geraakt. Het slachtoffer was op de smalle dijk frontaal gebotst op een motorrijder. Die is ook gewond geraakt, maar minder ernstig. De fietser uit Lexmond is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Onder meer de traumahelikopter was opgeroepen om bijstand te verlenen. De dijk was enige tijd afgesloten.


Nieuwe site voor Historische Kring

west betuwe • De Historische Kring West-Betuwe krijgt een gloednieuwe website van internetbureau Safira uit Geldermalsen. De historische vereniging is de winnaar van de nieuwjaarsactie van het bedrijf. De Historische Kring West-Betuwe wil haar voorliefde voor en kennis van de regionale geschiedenis van de streek en de Betuwse voorouders graag in ere houden en delen. Met ruim driehonderd leden en vele geïnteresseerden is er een enorme schat aan kennis en ervaring aanwezig binnen de verenging. Verhalen over de strijd tegen het water, het Betuws fruit, water als transportmiddel en de sporen van de oorlog worden gedeeld via bijvoorbeeld lezingen, excursies en tentoonstellingen. Samen met de Historische Kring West-Betuwe gaat Safira aan de slag met een nieuwe, gebruiksvriendelijke website die de geschiedenis van de Betuwe weer een beetje tot leven brengt.