M3 Leerdam wordt gezondheidscentrum

leerdam • B&W van Vijfheeerenlanden stellen de gemeenteraad komende maand voor akkoord te gaan met de verkoop van gebouw M3 aan de Quirinus de Palmelaan in Leerdam-west aan de initiatiefnemers van Gezondheidscentrum M3.

De voormalige gemeente Leerdam ging in september akkoord met een bod van 385.000 euro op het gebouw. M3 heeft in Leerdam jarenlang dienst gedaan als jongerencentrum.

Omdat de animo voor de activiteiten in M3 al jaren ver achterbleef bij de verwachtingen, besloten B&W van Leerdam het pand te verkopen. Begin 2018 kwamen de initiatiefnemers met het plan om van M3 een gezondheidscentrum te maken met huisartsenzorg, fysiotherapie, sport/bewegen en nog meer 'disciplines' die met gezondheid te maken hebben.

Passend

Het college vond dat dit initiatief goed paste in de plannen voor deze locatie – met onder meer de accommodatie van voetbalvereniging Leerdam Sport, de brede school en woningbouw – en ging akkoord met het bod van 385.000 euro. Het voorstel zou in september aan de gemeenteraad worden voorgelegd, maar vanwege verschil van inzicht met een partner van één van de initiatiefnemers werd het voorstel toen van de agenda gehaald.

Nieuwe deelnemers

Daarop kregen de oorspronkelijke initiatiefnemers - Fysiotherapie Temminck en Middelkoop Fitness/Personal training - van het Leerdamse college de tijd om op zoek te gaan naar nieuwe deelnemers om het Gezondheidscentrum alsnog te realiseren. Dat is gelukt, zodat het onderwerp nu terugkomt op de agenda van de nieuwe raad van Vijfheerenlanden. Die moet – naast de goedkeuring voor de verkoop – akkoord gaan met het 'afboeken' van de waarde van 135.000 euro van het pand. Het gebouw heeft op dit moment namelijk een boekwaarde van 520.000 euro, terwijl M3 wordt verkocht voor 385.000 euro.

Informatieavond

Na de aankoop van het pand, beleggen de initiatiefnemers een informatieavond voor direct omwonenden en betrokken organisaties waarop hun plannen worden gepresenteerd. Het voorstel wordt op 5 maart behandeld in de commissie Ruimte Verkeer en Economie, op 21 maart staat het op de agenda van de raadsvergadering.