Over zorgen voor een naaste

leerdam • Stichting SamenDoen en MEE organiseren een cursus voor mensen die zorgen voor een naaste. De eerste bijeenkomst is woensdag 6 maart, de cursus omvat zes bijeenkomsten. Er is aandacht voor onderwerpen als: evenwicht tussen draagkracht en draaglast, hoe om te gaan met reacties uit de omgeving en de rol van het netwerk. Erkenning en herkenning van en over de situatie en met anderen praten, kan het gevoel van steun vergroten. De bijeenkomsten zijn op woensdagochtenden 6, 13, 20 maart en 3, 10 en 17 april van 09:30 tot 11:30 uur. Er is een terugkombijeenkomst in juni. Locatie is de Noorderberg in Leerdam, maximaal aantal deelnemers is acht personen. Deelname kost 10 euro, aanmelden kan bij SamenDoen via info@samendoen.expert of 0345-637363. Meer informatie is ook verkrijgbaar bij het servicebureau van MEE Plus via servicebureau@meeplus.nl of 0183-691600.


Viscursus voor kinderen

leerdam • De jeugdcommissie van Leerdamse hengelsportvereniging De Snoek organiseert weer een viscursus over vissen met een vaste hengel, de lessen zijn bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud. Er zijn bijeenkomsten op woensdagen 6 en 20 maart en 3 april. Deelnemers leren niet alleen alles over vissen met een vaste hengel, maar ook over zoetwatervissen en waterplanten. Opgeven kan via jeugdcommissiedesnoek@outlook.com of 06-23861598. Er is wel inschrijfgeld verschuldigd. Voor leden bedraagt het inschrijfgeld 2,50 euro en voor niet-leden 10 euro. Kinderen die nog geen lid zijn van De Snoek, worden na het behalen van het visdiploma ook meteen lid van de vereniging. De cursus worden gehouden op het botenhavencomplex van de snoek en beginnen om 18:30 uur.


Werken en leren bij Rivas Zorggroep

leerdam • In samenwerking met MBO Utrecht biedt Rivas Zorggroep een leertraject aan tot verzorgenden en verpleegkundigen. Tijdens de informatieavond op donderdag 7 maart kunnen vmbo-ers in het examenjaar zich laten informeren over de mogelijkheden. De avond, die plaatsvindt in Lingesteyn in Leerdam, duurt van 19:00 uur tot 20:30 uur. Het leertraject van MBO Utrecht en Rivas duurt 2,5 jaar en is verdeeld in fasen. Startpunt is de introductieperiode van vier weken op school. Daarna vangt de volgende periode aan. Studenten gaan één dag per week naar school en lopen gemiddeld twintig uur per week stage in een leerteam bij Rivas. Hier leren studenten met elkaar én onder begeleiding van een werkbegeleider de theorie toe te passen in de praktijk.


Nostalgische middag in Opijnen

neerijnen • De Zonnebloem in regio Neerijnen organiseert woensdag 6 maart een nostalgische middag in gebouw Maranatha in Opijnen. Astrid Damen komt deze middag vertellen over grootmoeders tijd. Ze brengt ook verschillende artikelen mee uit museum 't Schuurke. De activiteit begint om 14:30 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur. De Zonnebloem heeft altijd plaats voor nieuwe gasten, bijvoorbeeld eenzame of alleenstaande mensen die op zoek zijn naar gezelligheid. Opgeven voor de middag kan bij Marjan van der Dennen via 0418-591584. De daarop volgende bijeenkomst van De Zonnebloem is op donderdag 18 april, dan is er een paaslunch.