sc Everstein steelt de punten bij sv Capelle

sprang-capelle • Over de titel wordt bij SC Everstein (nog) niet gedacht. De benauwde 1-2 zege bij concurrent SV Capelle bracht de nacompetitie echter een stuk dichterbij.

De bezoekers waren in de openingsfase heer en meester. Drie goede kansen leverden echter niets op. SV Capelle liet voetballend weinig zien. Het spel was gebaseerd op de lange bal en vervolgens maar zien wat dat oplevert. Na twintig minuten werd SV Capelle sterker. De defensie van de gasten, waarin Klaas Hazendonk en Wessel Bergshoeff ontbraken, was af en toe onzeker. Meer door toeval dan door goed voetbal kreeg de thuisclub enkele kansen. Pal voor rust bezorgde Mark Fierens de bal bij Sander Bergshoeff, die scoorde met een prachtig schot uit de tweede lijn: 0-1.

Zelfverzekerd

In de tweede helft stond de laatste linie van SC Everstein beter. Er werden nagenoeg geen kansen weggeven. De pas 16-jarige Rens Huntjens keepte zelfverzekerd en betrouwbaar. SV Capelle bleef de bal diep spelen waardoor de gasten, met name op het middenveld, weinig duels wonnen en vaak balverlies leden. Een kwartier voor tijd greep de verdediging van SC Everstein zwak in op een hoge bal die van dichtbij in het doel werd gegleden: 1-1. Beide elftallen leken daar vrede mee te hebben. Bij het scheiden van de markt belandde een geblokt schot van Bergshoeff voor de voeten van Victor Snoek. Hij kapte twee spelers uit en schoot de bal daarna in de verste hoek: 1-2.

Gestolen zege

"Natuurlijk zijn we blij met deze overwinning, maar om heel eerlijk te zijn was het een gestolen zege", merkte trainer Wim het Lam op. sc Everstein klom door de overwinning naar de tweede plaats op de ranglijst, twee punten achter koploper Sleeuwijk, dat nog een wedstrijd tegoed heeft.