Herovina worstelt zich langs SVS'65: 2-0

herwijnen • Herovina won de derby tegen SVS'65 met 2-0. Makkelijk ging het echter niet.

Herovina-trainer Glenn Calor zag zijn ploeg vooral voor rust moeizaam voetballen. "We hadden een man over op het middenveld, maar durfden die niet te zoeken. We speelden te snel de lange bal en dat speelde SVS'65 in de kaart."

Hoofd

De eerste grote kans was voor de gasten uit Spijk. Bart van Andel kwam 1-op-1 met doelman Walter Kornet die met zijn hoofd redde. "We hebben de laatste weken te veel moeite om een doelpunt te maken", analyseerde SVS'65-trainer José van de Ven. "En dat maakt toch wel het verschil."

Spits

Op slag van rust kwam Herovina - op een gunstig moment - aan de leiding door een doelpunt van de weer eens als spits geposteerde Maarten Lievaart. Na rust kreeg Herovina meer de overhand. "Toen voetbalden we beter, maar het duurde lang voordat we de 2-0 konden maken", zei Calor. Een doelpunt van SVS-aanvaller Robin IJsselstijn werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel bij aangever Van Andel. Een kwartier voor tijd was het Lievaart die zijn tweede treffer maakte. "Dan denk je dat het over is, maar niets bleek minder waar", constateerde Glenn Calor.

Strafschop

SVS'65 ging er nog vol voor. Het kreeg daarbij nog twee goede mogelijkheden. De grootste was voor Jorn Meijerink, maar zijn strafschop werd gestopt door Kornet. "Over ons voetbal en de beleving en inzet ben ik wel tevreden. Jammer dat we verliezen, we hadden wel een puntje verdiend", vond Van de Ven. Herovina houdt nog altijd zicht op de gewenste top-4. "Maar eigenlijk moeten we wel winnen bij Brakel de volgende wedstrijd", zei Calor. "Dan blijf je echt bij."