• De heren van WHV verloren met 3-1 van de koploper.
• De heren van WHV verloren met 3-1 van de koploper. Foto: Aangeleverd

Onzorgvuldig WHV verliest uit van koploper OKK'70

asperen • De heren van WHV waren vrijdag te onzorgvuldig tegen koploper OKK'70. WHV verloor met 3-1.

In Hardinxveld was met name de passing van WHV te slordig. Hierdoor kon de ploeg aanvallend te weinig uitrichten tegen de thuisploeg. Op de nederlaag viel dan ook weinig af te dingen. Door het verlies zakte WHV naar de vierde plek op de ranglijst. De Asperense heren hadden vanaf het eerste punt grote moeite om de service van OKK'70 goed bij spelverdeler Niels Reder te brengen. Daardoor kon er geen enkele verassing in de aanval van WHV worden gelegd. De verdediging van de thuisploeg kon zich dan ook met groot gemak instellen op de Asperense aanval. Hierdoor stuitte WHV op de vijandelijke blokkering, of werd de bal gemakkelijk opgepakt in het achterveld van de thuisploeg. En die hadden aanzienlijk minder moeite om tot scoren te komen.

De eerste drie sets gingen zo vrij kansloos verloren. Pas in de loop van de derde set krabbelde WHV op. Een tactische omzetting van gelegenheidscoach Mirjam Steenis pakte goed uit. Passer-loper Stefan Arp verschoof naar de middenpositie en Joost de Jong nam zijn positie over. Beide heren vulden deze rol prima in. De derde set was niet meer te redden, maar de vierde set kon zo wel worden binnengesleept. Niet onbelangrijk was dat deze vierde set de passing beter werd verzorgd. Hierdoor konden de middenspelers Stefan Arp en Wildrik van de Plassche voor dreiging zorgen. En daar profiteerden de buitenaanvallers weer van. Meer dan de eer en een punt zat er echter niet meer in voor WHV.

Zaterdag over een week kan de ploeg revanche nemen als OKK'70 in Asperen op bezoek komt.