LRC kan koploper niet verrassen

woerden • LRC had op bezoek bij Sportlust'46 nog een kans op de tweede periodetitel. De Leerdammers kwamen daar echter niet aan toe. De 4-0 zege van de thuisploeg was wel wat geflatteerd, vond LRC-trainer Rob Hilbers. "Zij waren vandaag heel efficiënt en speelden gewoon prima. En dan zijn ze te goed voor ons. Maar er zijn wel een paar momentjes geweest, waarop het voor ons de goede kant op kon vallen. Dat gebeurde vandaag helaas niet." Na de 2-0 ruststand hoopte LRC nog een puntje te halen in Woerden. Tom Maddison kreeg al snel een grote kans op de 2-1, maar na een voorzet van Van Soest schoot hij voor open doel hard over. Sportlust liep daarna verder uit. "Als zo'n 2-1 erin gaat, worden zij zenuwachtig en is er echt nog wel wat mogelijk", zei Hilbers. "Een doelpunt van Arwin van Soest werd afgekeurd, waarbij ik twijfel of het wel buitenspel was. Dat zijn net die momenten die het verschil kunnen maken."


WNC pakt op de valreep een punt

sliedrecht • WNC pakte in de slotfase een punt bij titelkandidaat Sliedrecht. Tot tevredenheid van trainer Cor Prein. "Het was ook gewoon verdiend. En we hadden daarna zelfs nog kunnen winnen." Voor rust was Sliedrecht de betere ploeg, maar WNC gaf weinig grote kansen weg. De gasten werden gevaarlijk via vleugelspelers Aimen Seqqal en Enzo Geene. "We wisten dat hun backs veel doorkomen en dat we aan de zijkant dus ruimte zouden krijgen", zei Prein.

Na rust moest doelman Arjan Kaasjager al snel in actie komen bij een afstandsschot. Na een uur viel dan toch de 1-0. "Uit een strafschop. Een beetje een dubbel gevoel, maar je kunt hem geven", aldus Prein. "Wel werd kort daarvoor een vrije trap genomen terwijl de bal niet stil lag. Bij ons werd dat eerder afgefloten. Sliedrecht mocht wel doorgaan." WNC ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en sloeg toe in blessuretijd. Willem Paul van der Heijden stond na een inzet van Maxim Kivaka op de juiste plek. Een halve minuut later had Van der Heijden ook nog de 1-2 op zijn schoen, maar hij raakte van dichtbij een speler van de thuisploeg.


HSSC'61 niet langs stug GDC

eethen • HSSC'61 kon geen vervolg geven aan de sensationele zege op koploper Sleeuwijk. Bij GDC werd het 0-0. Toch was trainer Gerrit Molenaar tevreden. "Tegenstanders gaan zich aan ons aanpassen. We kregen heel weinig ruimte en dan is het moeilijk voetballen. Wel hebben we het achterin keurig dicht gehouden en daar ben ik dik tevreden mee", zei Molenaar. Waar een week eerder Lucas van Dam en Bas Scheenhart niet te stoppen waren, kwam het aanvalsduo er nu niet aan te pas. "Als je weinig kansen krijgt, moet je geduldig zijn. Dat lukte vandaag niet", zei Molenaar die complimenten had voor doelman Niek de Vos. "Hij heeft niet veel te doen gehad, maar stond er twee keer toen het moest. Dat is knap." Omdat ook de keeper van de thuisploeg zijn doel schoon hield, werd er niet gescoord in Eethen. "Maar we staan nog steeds keurig vierde", zei Molenaar. "Wie weet levert dat aan het eind van het seizoen nog iets moois op, maar zover kijken we echt nog niet vooruit. We krijgen nog een moeilijk programma met NEO'25 uit en sc Everstein thuis. We zijn bezig aan een goede serie. We zijn zeven wedstrijden op rij ongeslagen en pakken zeventien punten. Dat is knap."