• Gerard Breider kreeg namens Asperen een aantal prima kansen.
• Gerard Breider kreeg namens Asperen een aantal prima kansen. Foto: Peter Verbeek

Streekderby ontbrandt pas na de rust

Haaften en Asperen in balans

haaften • Tareq Ibrahim bracht Asperen kort na rust in Haaften met 0-1 aan de leiding, maar al vijf minuten later maakte Jordy Perdon voor de thuisclub gelijk: 1-1.

Door dit gelijkspel werkte hekkensluiter Asperen zich op de ranglijst naast SSC'55, zodat deze teams nu samen onderaan in de derde klasse D staan. Asperen-trainer Jaap van Hattem was blij dat zijn ploeg na vier nederlagen weer eens een punt pakte: "We moeten natuurlijk nodig winnen, maar onze eerste helft was niet zo best. Na rust ging het beter en kregen we al vroeg drie mooie kansen. Jammer dat we de voorsprong weer zo simpel en snel weggaven. Anders hadden we door een energieke tweede helft kunnen winnen, want Haaften was achterin kwetsbaar. Er volgen nu enkele wedstrijden tegen directe concurrenten en dan moeten we echt meer punten gaan halen. Dat vertrouwen heb ik nog steeds."

Bij Haaften doet het gemis van de prima aanvallers Johnnie Noorthoek, Thijmen Gerringa en Danny Verwolf zich flink voelen. Noorthoek is met een ernstige knieblessure lange tijd uit de roulatie. Gerringa en Verwolf zijn middenin de competitie enkele weken met vakantie. Tomasz Kilian doet nog wel mee, maar moet in april in Polen een ingrijpende knieoperatie ondergaan. Daarom was Haaften-trainer Adrie van Steijn met het 1-1 gelijkspel niet eens ontevreden: "Voor rust deden we het aardig en hadden we al afstand moeten nemen. De afwerking had wel wat directer gemogen. Na rust begonnen we zwak en kwamen we door een blunder van onze keeper met 0-1 achter. Onze snelle gelijkmaker was echter heel mooi en keeper Lars Tertoolen herstelde zich sterk met een paar fantastische reddingen. Anders hadden we ondanks al onze werklust toch nog verloren. Daarom ben ik na twee nederlagen blij met een punt."

Kansen

Ruim tweehonderd toeschouwers zagen voor rust geen goals. Haaften kreeg in de eerste helft wel de meeste kansen, maar scoorde niet. Na een kwartier kopte Jordy Perdon uit een voorzet van Michel den Braber vallend naast. Tomasz Kilian bracht Asperens aanvoerder Robbin Boon tweemaal in problemen. Na twintig minuten herstelde Asperen zich, maar de vrije trap van Michiel den Hartog was al achter geweest voordat Gerard Breider raak kon koppen. Asperens keeper Dennis Rooijackers moest optreden toen Nick van der Zijden een verre poging van Jordy Perdon laconiek raakte. Ook bij twee Haaftense schoten na een vrije trap van Marc Timmer was doelman Rooijackers paraat. Bij een aanval van de thuisclub via Michael Smit en Jordy Perdon mikte Marc Timmer veel te hoog. Op aangeven van Tomasz Kilian loste Jordy Perdon een laag schot, maar keeper Rooijackers redde met zijn voet. Zo bleef het 0-0, want aan de overzijde hadden schoten van Ruben Boet en Tareq Ibrahim evenmin succes. Bij Haaften werd de geblesseerde Niek van Velzen vervangen door de jonge Kevin Snoek. Tijdens de extra tijd van de eerste helft kreeg Haaften nog één kans op de verdiende voorsprong. Maar Maurits Bijl redde voor Asperen bij een schot van Jordy Perdon in de doelmond.

Doelpunten

Met een vroeg doelpunt van Asperen ontbrandde de streekderby snel na rust pas echt. Verrassend was die vroege treffer niet, want Asperen kreeg meteen in de tweede helft drie opgelegde kansen. Op aangeven van Tareq Ibrahim liet Gerard Breider al na een halve minuut een riante kans vlak voor doel liggen. Drie minuten later mocht Breider na een Haaftense defensiefout alleen op doel af, maar hij stuitte op keeper Tertoolen. In de 53e minuut was de derde kans voor Asperen wel raak. Ditmaal ging Haaften-keeper Lars Tertoolen lelijk in de fout door de bal onzuiver weg te trappen: recht in de voeten van Tareq Ibrahim. Van ver schoot Ibrahim de bal in het lege doel: 0-1. Kort na een gele kaart voor Haaften-speler Nicolai van Wageningen - na een charge tegen Melvin Collé - kwam de thuisclub alweer langszij. In de 58e minuut zette Jordy Perdon met een mooi hakje naar Michael Smit op links een vlotte aanval op. De voorzet van Smit was op maat en de doorgelopen Jordy Perdon rondde af: 1-1. Tareq Ibrahim had Asperen al meteen weer op voorsprong kunnen zetten, maar dat lukte van dichtbij net niet. Inmiddels waren bij Asperen voorin Hoessein Dia en Rick van Loopik als verse krachten in het veld gekomen.

Zeldzame fout

Na een zeldzame fout van Jeffrey Wolf kreeg Rick van Loopik een kans, maar Haaften-keeper Tertoolen redde. Kort daarvoor had de thuisclub via Jordy Perdon net over geschoten. Asperen kwam in het slotkwartier nog het dichtst bij volle winst. Na een voorzet van Rick van Loopik werd een schot van Michiel den Hartog door keeper Tertoolen knap over het doel getikt. Even later had ook Tareq Ibrahim met een kopbal en een schot geen succes. Aan de overzijde kon Michael Smit een voorzet van Jordy Perdon evenmin afronden. Zo bleef het in de spannende slotfase bij een 1-1 gelijkspel.