Film bij Stroomhuis over verscheurde Korea's

neerijnen • Op donderdag 28 februari wordt bij het Filmhuis van Stroomhuis in Neerijnen een actuele film vertoond over de door wantrouwen vergiftige relatie tussen de twee Korea's. Op die dag ontmoet de Amerikaanse president Donald Trump voor de tweede maal het Noord-Koreaanse staatshoofd Kim Jong-un.

De film 'The Net' is uit 2016 en gemaakt door de Zuid-Koreaanse topregisseur Kim Ki-duk. In beeld komt het verhaal van de Noord-Koreaanse visser Nam Chul-woo. Door motorpech midden op de rivier die Noord- en Zuid-Korea van elkaar scheidt, raakt hij per ongeluk over de grens met het Zuiden verzeild. Hulpeloos drijft hij in de richting van het Zuiden, waar hij al snel wordt opgemerkt door Zuid-Koreaanse grensbewakers. Hij wordt meteen opgepakt en weggevoerd, want hij zou wel eens een Noord-Koreaanse spion kunnen zijn.

Daarmee begint zijn noodlot. Niets van wat hij verklaart, wordt voetstoots geloofd. En de wijze waarop hij wordt verhoord, neemt steeds grimmiger vormen aan. Maar Nam Chul-woo blijkt over een sterke persoonlijkheid te beschikken. Hij laat zich niet klein krijgen en toont zich ongevoelig voor de verleidingen van het Zuiden.

Aanvang 19:30 uur. Entree: € 5. Meer info op de website van het Stroomhuis.


q www.stroomhuisneerijnen.nl.