• Staatsbosbeheer organiseert struintochten.
• Staatsbosbeheer organiseert struintochten. Foto: aangeleverd

Kinderstruintocht in Munnikenland

poederoijen • In de voorjaarsvakantie organiseert Staatsbosbeheer op woensdag 27 februari en woensdag 6 maart rond Loevestein twee struintochten voor kinderen vanaf vier jaar.

Op zoek naar een leuk uitje in de voorjaarsvakantie? Kom dan mee struinen in het Munnikenland. Buiten de paden in het ruige Munnikenland rond Slot Loevestein komen bezoekers de meest onverwachte dingen tegen. De gidsen van Staatsbosbeheer laten de kinderen beleven hoe leuk het is langs de rivier. Ze mogen er speuren naar sporen, veertjes, stenen of schelpen zoeken en kleine bloemetjes of beestjes bekijken door een loepje. Ook kunnen ze er in bomen klimmen, stampen door de modder of de grote grazers - konikpaarden en rode geuzen - bespieden.

In de voorjaarsvakanties van de regio's midden en zuid organiseert Staatsbosbeheer twee struintochten voor kinderen vanaf vier jaar: op woensdag 27 februari en op woensdag 6 maart. Beide struintochten beginnen om 14:00 uur en duren ongeveer twee uur. De struintocht start in de vesting van Slot Loevestein. De kosten zijn €3,- voor kinderen en €5,- voor volwassenen. Betalen bij de kassa van Slot Loevestein. Deelnemers moeten er rekening mee houden dat het ongeveer tien minuten lopen is vanaf de parkeerplaats naar het kasteel. "Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet", adviseren de organisatoren van de tocht. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren. Het terrein is niet geschikt voor kinderwagens. Het adres is Loevestein 1 in Poederoijen.

Aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te vinden op: www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein