• Reis door de nacht.
• Reis door de nacht. Foto: Johan van der Wielen

Reis door de nacht in de Schaapskooi

schoonrewoerd • In natuurcentrum de Schaapskooi in Schoonrewoerd houdt Johan van der Wielen op donderdag 21 februari een dialezing over 'Reis door de nacht'.

De dialezing duurt van 20:00-22:00 uur. De toegang is gratis, wel wordt er een verloting gehouden om de kosten te dekken. De Schaapskooi ligt aan de Overboeicop 15, Schoonrewoerd. Nadere informatie is te vinden op de website van de Schaapskooi: www.natuurcentrum.nl.
Verhalen vol verwondering, ofwel de inspirerende pareltjes van professioneel natuurfotograaf Johan van der Wielen in een notendop. Dat is donderdag te zien in de Schaapskooi. De beelden van Van der Wielen staan nooit op zich, maar onthullen een achterliggend verhaal over de fragiele verhouding tussen mens en natuur. Soms krachtmeting, soms symbiose.

Nachtfotografie

Een contrast dat bij uitstek zichtbaar wordt in zijn nachtfotografie, waarin Johan het belang van de duisternis voor mens, natuur en milieu onderstreept door de uitersten van lichtvervuilde locaties en aardedonkere landschappen tegenover elkaar te plaatsen. Van der Wielen neemt de aanwezigen mee in een wondere reis door de nacht, van het lichtvervuilde westen op zoek naar de donkerste plek van ons land. Van een adembenemende sterrenhemel - met Melkweg en Noorderlicht - naar de nacht tussen de kassen. Alle facetten van de nacht komen tijdens de dialezing aan bod. Johan van der Wielen vertelt over zijn avonturen, over zijn daadwerkelijk reis door Nederland in één nacht en hij eindigt met een timelapse film over hoe de nacht zou kunnen zijn.