Vakantie Bijbel- dagen Pauluskerk

leerdam • In de komende vakantie zijn er weer twee Vakantie Bijbeldagen in de Pauluskerk in Leerdam. Net als in de herfstvakantie is het thema 'Zoek het uit'! en is ook Peter Pannenkoek er weer. "Jullie zijn welkom op dinsdag 26 en woensdag 27 februari van 9:15 tot 12:00 uur. We leren uit de bijbel, zingen, knutselen, kletsen, doen spelletjes en eten met elkaar. Zie ik jullie daar? Ook vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom!"


Bezoekersrecord 'MIAUW'

vianen • Het Stedelijk Museum Vianen heeft in de eerste maand van de tentoonstelling 'MIAUW! Katten in de kunst' meer dan 1.700 bezoekers ontvangen. De kattententoonstelling bereikte de afgelopen weken landelijke media en dat leverde veel bezoekers op, met name in de weekenden. Het vorige record werd door de tentoonstelling Rembrandt in zwart-wit in 2017 behaald. Het lijkt er op dat de huidige tentoonstelling van de werken van de negentiende-eeuwse Henriette Ronner-Knip dit succes gaat overtreffen. Voorzitter Arjen Cuijpers: "We hebben afgelopen jaar fors geïnvesteerd in een goed binnenklimaat van ons museum, omdat bruikleengevers hoge eisen stellen voordat ze hun kostbare museale werken in bruikleen geven. Ik ben meer dan verheugd om te zien dat het nu dus lukt om een dergelijke tentoonstelling met landelijke allure te organiseren in ons museum in Vianen." Conservator Afiena van IJken: "Het is mooi om te zien dat wij het publiek aanspreken. Met 2,6 miljoen huiskatten in Nederland is het geen verrassing dat dit een schot in de roos is." Onlangs zijn er twee nieuwe aquarellen van Ronner-Knip aan de tentoonstelling toegevoegd. Een portret van de schoothondjes van de Belgische koningin Marie-Henriette in bruikleen van Galerie Wijdemeren en een aquarel met twee poezen die spelen bij een Chinees kamerscherm uit de collectie van een privéverzamelaar. 'MIAUW! Katten in de kunst' is nog tot en met 12 mei 2019 te bezoeken tijdens de openingstijden van het museum.


Gelderse streken zorgt voor bezoek

regio • Marktonderzoekbureau GfK heeft in opdracht van de Gelderse toerismebureaus de effectiviteit van de campagne 'Gelderse streken' onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat 38% van de doelgroep bekend is met de campagne en dat 73% van de doelgroep overweegt om één van de Gelderse streken te bezoeken. Belangrijkste aanbeveling is om te investeren in een groter bereik, zodat de bekendheid van de Gelderse streken verder toeneemt. Herre Dijkema, directeur Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen: "In 2013 zijn de samenwerkende Gelderse toerismebureaus in opdracht van de Provincie Gelderland gestart met de campagne Gelderse streken. Doel van deze campagne is de naamsbekendheid van de Gelderse streken te vergroten en het bezoek te stimuleren. De afgelopen jaren is de campagne doorontwikkeld naar themacampagnes, bijvoorbeeld gericht op eten & drinken en fietsen & wandelen. De slogan 'Gelderland levert je mooie streken' is al die jaren gebleven. De vraag was of onze campagnes de Gelderse streken Achterhoek, regio Arnhem en Rijk van Nijmegen, Rivierenland en Veluwe meer bekendheid en meer bezoek hebben opgeleverd. Uiteraard zijn wij tevreden met de resultaten, waaruit blijkt dat de campagne effectief is. Daarnaast bieden deze uitkomsten mogelijkheden om de campagne verder te ontwikkelen."